Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šok pre kráľovskú rodinu! Harrymu bude pri písaní knihy pomáhať jedna z nich!
Zdielať na

Šok pre kráľovskú rodinu! Harrymu bude pri písaní knihy pomáhať jedna z nich!

Archívna reportáž

Ako sa ukazuje, dva tohtoročné príchody princa Harryho do Británie mali aj iný, ako len oficiálne oznámený dôvod. Vždy sa ubytoval v jeho sídle Frogmore Cottage, darovanom jemu a Meghan od kráľovnej ako svadobný dar. Sídlo potom prešlo drahou rozsiahlou rekonštrukciou len krátko predtým, ako odišli z britského kráľovstva. V súčasnosti ho obýva jeho sesternica princezná Eugenie a ako sa zdá, dokázal sa s ňou spojiť aj v názore na kráľovskú rodinu, čo prešlo vraj do spolupráce pri písaní jeho pamätí.

Podľa informácií portálu The Sun prispeje svojimi spomienkami do pripravovanej knihy princa Harryho aj jeho sesternica, princezná Eugenie. Mnohých priaznivcov britskej kráľovskej rodiny a, pochopiteľne, aj jej samotných členov, táto správa poriadne zaskočila. Rozhodne nečakali, že sa proti kráľovskej rodine spojí so známymi rebelmi ďalšia jej popredná členka.

Princezná Eugenie a jej manžel Jack Brooksbank sa do Frogmore Cottage presťahovali začiatkom tohto roka a zástupcovia Meghan a Harryho nedávno uviedli, že pár "s potešením otvoril svoj dom princeznej Eugenii a Jackovi pri zakladaní ich vlastnej rodiny". Aj pre dobrý vzťah, ale aj preto, že Sarah, matka princeznej Eugenia , aj jej otec, princ Andrew, majú s rodinou trpké skúsenosti, hoci do značnej miery vlastným pričinením. Možno ale ide predsa len zo strany Eugenie o istú formu pomsty. Ona a Harry si boli vraj veľmi blízki už od detstva a stále je práve sesternica jednou, ak nie jedinou, podporovateľkou z kruhu kráľovskej rodiny. Keď spolu Harry a Meghan v lete 2016 začali chodiť, Eugenie bola údajne jednou z prvých, ktorej odhalil svoje tajomstvo.

Meghan si kráľovskú rodinu svojimi obvineniami v rozhovore s Oprah poriadne pohnevala, mnohí si myslia, že ich vzťahy sa už nenapravia ani v budúcnosti:

​Keď sa táto prekvapujúca správa objavila takmer vo všetkých svetových médiách, Eugenie a Jack prišli za nimi na návštevu do Kanady. Neprestali ich podporovať ani potom, ako pri Megxite opustili svoje kráľovské posty. Eugenia im blahoželala na sociálnej sieti medzi prvými aj po narodení dcéry Lili v júni. A s náklonnosťou k vojvodom zo Sussexu pokračuje aj ďalej, keďže iba nedávno princezná Eugenie zdôraznila svoju podporu Meghan v jej iniciatíve v mentorskom programe 40x40 v rámci charitatívnej organizácii Archewell, ktorú vlani založili vojvodovia zo Sussexu tým, že sa do nej dobrovoľne zapojila. Má za cieľ pomôcť ženám, ktoré stratili počas pandémie prácu a potrebujú podporu pri hľadaní novej. 

Harry mal odmalička so sesternicami Eugenie a Beatrice veľmi blízky vzťah:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Eugenie (@princesseugenie)

Na svojom Instagrame princezná zdieľala aj video z webovej stránky Archewell, kde Meghan oznámila túto iniciatívu vtipným videom s Melissou McCarthy. "Na oslavu 40. narodenín vojvodkyne zo Sussexu venujem 40 minút mentorstva alebo služby veci, na ktorej mi záleží," napísala Eugenie. "Prosím, pridajte sa ku mne a darujte svoj čas. Spoločne môžeme prispieť ku globálnej vlne súcitu a pozitívnej zmeny," vyzvala svojich sledovateľov. 

​Eugenie však podporuje Harryho aj v zákulisí. Keď v médiách kritizovali Harryho rozhodnutie napísať memoáre o rodine, zdroj blízky Eugenii a jej sestre, princeznej Beatrice, povedal pre Mail on Sunday, že obe chápu jeho dôvody. "Domnievajú sa, že Harryho verejné poznámky mohli byť vyvolané tým, že predtým bol jeho hlas a názory v kráľovskej rodine počuť len zriedka," uviedol zdroj a dodal, že si myslia, že Harryho už "konečne počúvajú" a pravdou je, že jeho ataky kráľovskú rodinu veľmi rozrušili. Očakáva sa, že 56-ročný držiteľ Pulitzerovej ceny, J.R. Moehringer, s ktorým bude Harry spolupracovať, obíde formálne kanály a skontaktuje sa ako s Eugeniou, tak aj inými z okolia, kde princ vyrastal, aby získal cenné informácie do jeho memoárov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie