Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
UTAJENÝ pohreb plný sĺz, aj úsmevov! S Milanom Lasicom sa najbližší rozlúčili tak, ako to sám chcel
Zdielať na

UTAJENÝ pohreb plný sĺz, aj úsmevov! S Milanom Lasicom sa najbližší rozlúčili tak, ako to sám chcel

Archívna reportáž

V nedeľu zaznamenala slovenská kultúra skutočne obrovskú stratu. Na večnosť odišiel človek, ktorý sa už za života stal legendou. Milana Lasicu si vážili a uznávali rovnako na Slovensku, ako aj v Česku a je isté, že jemu podobných veľa nebolo a nie je.

Hoci sa chvíľu uvažovalo o pohrebe Milana Lasicu so štátnymi poctami, tento návrh cez vládu neprešiel, no aj ponúknuté oficiálne pocty rodina zosnulého majstra s vďakou odmietla. Sám si vraj vždy želal len skromný pohreb v kruhu najbližších. A presne to mu aj splnili. O utajenom pohrebe informoval ako prvý portál čas.sk.

Hoci verejnosť nepochybne očakávala, že posledná rozlúčka so zosnulým Milanom Lasicom bude avizovaná vopred a bude podobná, ako bol pohreb Júliusa Satinského, opak sa stal skutočnosťou. Fotky z pohrebu si môžete pozrieť TU.

​Zosnulého umelca sa rozhodli jeho najbližší pochovať už tri dni po jeho nečakanom skone. V stredu o 15:30 sa prišla s Milanom Lasicom rozlúčiť skutočne len hŕstka najbližších, nakoľko ako je zrejmé, o pohrebe nikto okrem najužšieho okruhu blízkych nevedel. 

​Okrem manželky Magdy Vášaryovej a dvoch dcér, Hany a Žofie s rodinami, prišla aj Emília Vášaryová, z Česka sa nepochybne aj pre prísne opatrenia objavil len Bolek Polívka, ktorý je v Bratislave aktuálne kvôli premiére filmu Gump. Okrem sĺz sa občas pri spomienkach na zosnulého objavil na tvári prítomných aj úsmev, iste je veľa veselých spomienok, ktoré sa na tohto skvelého majstra svojho umenia viažu. Pochopiteľne, najťažšie niesla rozlúčku manželka Milana Lasicu, Magda Vášaryová, ktorá ostala pri rakve do posledného momentu a na záver poslala svojmu milovaného posledný vzdušný bozk. Pre verejnosť je k dispozícii kondolenčná kniha v priestoroch Divadla L+S.

Súvisiace články

Najčítanejšie