Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princ George oslavuje 8. narodeniny! Odfotila ho opäť Kate, dojímavý je odkaz na princa Philipa!
Zdielať na

Princ George oslavuje 8. narodeniny! Odfotila ho opäť Kate, dojímavý je odkaz na princa Philipa!

Archívna reportáž

Tak ako každý rok, aj tentokrát oslavuje kráľovská rodinka vojvodov z Cambridge narodeniny svojich ratolestí podarenými fotografiami s aktuálnou podobou ich troch rozkošných ratolestí. Po mladších súrodencoch, princovi Louisovi a princeznej Charlotte,ktorí oslávili svoje narodeniny ešte na jar, uzatvára trojlístok oslávencov pre tento rok najstarší syn a zároveň budúci kráľ, princ George.

Deň pred ôsmimi narodeninami princa George zverejnila jeho mama Kate Middelon, ako už tradične, fotografiu usmiateho chlapca, ktorý sa čoraz viac podobá na otca, princa Williama. S otcom ho nespája iba široký úsmev a veľké zúbky, ale aj skutočnosť, že jeden po druhom zasadnú jedného dňa na britský kráľovský trón.

​Vojvodkyňa Kate je známa svojou záľubou vo fotografovaní, pričom jej už skutočne profi výkon ukazuje svetu aj na rodinných fotkách. Zachytáva na nich prevažne jej ratolesti, ktoré sa pred mamou dokážu na záberoch tváriť spokojne a najmä veľmi prirodzene. V predvečer jeho narodenín zverejnili Georgovi rodičia na svojom oficiálnom účte na Instagrame rozkošnú fotku oslávenca, ku ktorej napísali: "Zajtra už bude mať osem!" 

​Takto od srdca fandil anglickému ftubalovému tímu malý George počas uplynulých majstrovstiev Európy:

Na fotografii má George pruhovanú košeľu s golierom, zoširoka sa usmieva a sedí na Land Roveri Defender, type auta, ktoré tak veľmi zbožňoval jeho nebohý prastarý otec. Práve výber tohto auta ako zátišia ana fotografiu možno považovať za dojemnú poklonu princovi Philipovi, vojvodovi z Edinburghu, ktorého tento typ auta odviezol aj na jeho poslednej ceste počas smútočného obradu. Záber už tradične zhotovila vojvodkyňa z Cambridge na jednom z kráľovských sídiel, v Amner Hall v Norfolku. Pôvodne však rodičia údajnenechceli zverejniť fotku ich najstaršieho syna a to z dôvodu šikany na sociálnych sieťach. Už v minulosti si totiž niektorí používatelia nedokázali odpustiť hanlivé komentáre na adresu malého Georga, či nevhodne komentovali jeho vzhľad.

"Objavili sa chýry, že možno neuvidíme fotografiu princa Georgea, pri príležitosti jeho ôsmych narodenín, pretože ich veľmi rozrušila hrubosť ľudí, ktorí sa vysmievajú malému sedemročnému chlapcovi, ale ja dúfam, že to dokážu prekonať," povedala kráľovská životopiskyňa Angela Levin v britskej televízii True Royal TV. Podľa iného experta, Roberta Laceyho, bolo vraj malému Georgeovi iba nedávno oznámené, že sa jedného dňa stane kráľom. Aj na základe jeho správania sa počas finále Majstrovstiev Európy sa ale dá povedať, že chlapec je už teraz veľmi zrelý a pripravený reprezentovať vznešenú rodinu, do ktorej sa narodil.

"Predpokladá sa, že niekedy okolo chlapcových siedmych narodenín v lete 2020 s ním jeho rodičia podrobnejšie rozobrali, aký bude život malého princa v budúcej kráľovskej službe a povinnosti, a čo to bude zahŕňať," napísal autor kráľovskej literatúry Robert Lacey vo novej, aktualizovanej verzii knihy "Súboj bratov". Lacey tiež dodal, že rodičia sa rozhodli malému chlapcovi tieto skutočnosti vysvetliť skôr, ako sa to dozvie z médií, alebo z iných zdrojov, z ktorých by to mohol následne ťažšie spracovávať. Urobili tak na základe skúsenosti jeho otca princa Williama, ktorý v detstve a mladosti trpel pod ťarchou zodpovednosti, na ktorú ho nikto vopred nepripravil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie