Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Drsná dovolenka s 10-mesačným synčekom! Pizingerovci zažili v rumunskej divočine peklo!
Zdielať na

Drsná dovolenka s 10-mesačným synčekom! Pizingerovci zažili v rumunskej divočine peklo!

Archívna reportáž

Život Venduly Pizingerovej sa otočil hore nohami, keď jej manžel, slávny skladateľ Karel Svoboda, spáchal v roku 2007 samovraždu. Rozprávka sa zmenila na peklo už keď im zomrel dcérka Klárka na leukémiu, a skladateľ sa z toho nikdy nespamätal, hoci sa im narodil syn Jakub. Po smrti skladateľa trvalo Vendule dlho, kým sa znovu zamilovala, no vybrala si skutočne úplný opak Svobodu. A zdá sa, že s ním vstúpilo do jej života dokonalé šťastie.

Minulý rok patrila Vendula Pizingerová medzi tie známe osobnosti, ktoré priviedli na svet bábätko vo veku okolo päťdesiatky. Ona sa stala po tretíkrát mamou ako 48-ročná presne 13. októbra, v deň 33. narodenín jej manžela Josefa. Potvrdila, že keď človek chce, všetko sa dá. Ona s manželom žijú zjavne život snov, podľa vlastných predstáv. Tak vyzerá aj ich letné dobrodružstvo, do ktorého by sa pustil asi málokto. 

Luxusné dovolenky v rajoch ako sú Maledivy či Seychely už Vendule so súčasným manželom rozhodne nehrozia. On miluje dobrodružstvo v prírode aj divočine, kde sa treba spoliehať hlavne na seba, aby sa dokázal vysporiadať s rôznymi jej nástrahami. Na to je dobré absolvovať aj rôzne "kurzy prežitia", ktoré Josef občas už aj sám organizuje. Vendula má teda prípravu priamo od profíka.

Tehotenstvo Venduly spôsobilo poriadny rozruch:

​Neubehol ani rok od narodenia syna Josífka a Vendula sa odvážila absolvovať poriadne drsnú dovolenku. Napriek blížiacej sa päťdesiatke plnohodnotne sekunduje mladému manželovi v jeho záľube. Ako cieľ svojho letného dobrodružstva si vybrali miestami záhadné a trochu aj divoké Rumunsko. Ešte v apríli avizovala Vendula, že sa na  náročnú dovolenku chystajú a svoje 4x4 auto a kempingové vybavenie boli otestovať najprv v Česku. "Je samozrejmé, že sa vám zmení život. Možno sa zmenia aj tie náročné dovolenky, že manžel ich bude častejšie tráviť s kamarátmi. Ale ja by som bola rada, aby ich trávil so mnou a s rodinou," zverila sa vtedy so zhodnotením života po narodení bábätka. 

Podľa fotiek sú skutočne mimo civilizácie, v horách, kde treba rátať so všetkým. Zrejme ani skúsený dobrodruh Pizinger však nepočítal s tým, že do cesty drsným terénom sa im postaví spadnutý strom. To ich zdržalo na nie celkom ideálnom mieste s bahnitým terénom takmer dva dni. "Koreň zatarasil cestu. Už chceme ísť preč," napísala na Instagram pre svojich sledovateľov vtipne Vendula. Aj keď situáciu brala s humorom jej vlastným, predsa len prať v neďalekom vodopáde neznie ako idylka. K odstráneniu stromu z cesty museli použiť lopaty, pílu a aj ich auto, ale všetko im komplikovalo bahno. Po dvoch dňoch sa konečne vyslobodili so zajatia divokej prírody a mohli sa vrátiť späť do civilizácie, hoci si pri prechode úzkym korytom mierne poškodili auto.

​Ešte pred touto dobrodružnou cestou v rozhovore pre Blesk Vendula tvrdila, že si dajú pozor, najmä kvôli malému synčekovi. "Človek musí byť samozrejme opatrný, ale myslím si, že keď budeme dávať pozor, nič sa nestane," trochu naivne uvažovala na všeličo zvyknutá manželka dobrodruha. Ale osud ju chcel zrejme trochu vyskúšať a ako sa zdá, obstála aj v rámci tejto nepríjemnej situácii. Obom manželom zrejme nechýba zmysel pre humor za každých okolností, inak by s takou aspoň navonok ľahkosťou neprekonávali všetky nástrahy života, nielen tie, ktoré im pripravila divoká príroda. Aktuálne sa už Vendula pochválila fotkami od jazera, kde sú aj stopy civilizácie a dovolenka pokračuje v už podľa predstáv. Zatiaľ.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie