Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zvláda materstvo po päťdesiatke? Beňová úprimne priznala, ako funguje!
Zdielať na

Zvláda materstvo po päťdesiatke? Beňová úprimne priznala, ako funguje!

Ako 52-ročná sa stala po druhýkrát mamou a zjavne ani na sekundu toto rozhodnutie neoľutovala. Europoslankyňa Monika Beňová si však takto pred rokom, keď svetu prezradila radostnú správu, musela vypočuť celú studnicu "dobrých rád", ale aj kritiky, že sa na niečo také dala v "jej veku" a našla sa kopa "jasnovidiek", ktoré prorokovali, aké to bude pre ženu v rokoch vyčerpávajúce a ako nebude vládať. Ale zabudli, o kom je reč.

Hoci zrejme dlhoročná politička a europoslankyňa Monika Beňová zlomila rekord, alebo s k nemu iste aspoň priblížila, čo sa týka vekového rozdielu medzi deťmi, zásadný rozdiel v prežívaní a náročnosti materstva nevidí. Kým Martin sa narodil pred 33 rokmi výrazne predčasne a Beňová mala vtedy sotva 20 rokov, teraz prišla na svet v celej kráse Lea v čase, keď je jej mama desať rokov pred dôchodkovým vekom.

No asi nikto by Beňovej netipoval, že už prekročila päťdesiatku. Má nielen mladistvú tvár a celkový náboj, ale aj perfektne štíhlu líniu - čo je aj jedna z jej základných príčin, prečo sa jej podarilo otehotenieť a bábo aj úspešne donosiť takmer do konca. Beňová jednoducho svoje telo nadváhou netrápi a tak má dosť energie na plnohodnotný život matky.

Z bábätka sa teší celá rodina:

​Aj po narodení Leušky, ktorá prišla na svet 1. novembra, netrvalo dlho a Monika bola späť vo forme. "My máme veľmi aktívny život, od Leikinho prvého mesiaca chodíme dvakrát denne von. Doobeda si zabehám, poobede s ňou idem ešte na prechádzku," prezradila Beňová svoj pomerne jednoduchý recept na štíhlu líniu po pôrode. Šťastná mamička zvláda všetko bez opatrovateľky, pričom popri materskej "dovolenke" aj pracuje a je stále v pohybe. "Musíte hneď všetko - dojčiť, prebaľovať, vstávať v noci, a tak sa podľa mňa dostanete rýchlo do formy aj bez cvičenia, bez všetkého. Keď som už prestala dojčiť začala som sa stravovať viac racionálne a začala som chodiť na čoraz dlhšie prechádzky, pridávala som tempo," upresnila svoje zvyklosti dvojnásobná mama.

Okrem prechádzok a behania si s Leou dopriavajú aj vodu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Je známe, že miluje beh a neraz sa s priaznivcami podelí aj o záznam svojej trasy. "Beháme ráno spolu, drží ma to vo forme, ale zároveň mi to dodáva energiu. Takže nie je to len o tej postave, čo je, samozrejme, príjemný bonus, ale je to o energii, ktorú potrebujem," priznala Beňová zároveň aj to, že po päťdesiatke má človek energie menej. No čo platí pre bežných ľudí vraj nie je jej prípad. "Cítim sa fyzicky na 30 rokov, neviem, ako je to možné, prečo mi to odniekiaľ bolo dané," zamyslela sa s vďačnosťou europoslankyňa. Možno jej uberá roky aj jej o 16 rokov mladší partner, rovnako aj syn Martin a najmä - dokonalým receptom na omladenie je bábätko.

Súvisiace články

Najčítanejšie