Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Herečka Mariana Prachařová priznala poruchu príjmu potravy! Kde je jej odhodlanie s ňou bojovať?!
Zdielať na

Herečka Mariana Prachařová priznala poruchu príjmu potravy! Kde je jej odhodlanie s ňou bojovať?!

Mladosť a krása - dve magické slová pre úspech. No možno ešte aj nad nimi je štíhlosť, ktorá akoby sa stala mernou jednotkou príťažlivosti. Ešte väčší dôraz sa kladie na vzhľad známych osôb, módne trendy určujú, ako má vyzerať ten, kto chce byť "in". Nečudo, že si hviezdy ľahajú pod nôž jedna za druhou a žijú v podstate neustále na diéte. Niekedy sa to preklopí až do zdravie ohrozujúceho stavu.

V prípade hercov a spevákov nestačí mať len talent, musia navyše aj dobre vyzerať na pódiu či pred kamerou. Tomuto diktátu podľahlo mnoho známych osobností u nás doma i vo svete. Česká hviezdička zo známej hereckej rodiny, Mariana Prachařová (27), nie je výnimkou. Aj ona chce byť štíhla a veľmi ťažko znášala pred časom poznámky jej sledovateľov, že pribrala. A tak sa začal jej problém s príjmom stravy, píše portál Blesk.cz.

Mariana má nižšiu postavu po mame, herečke Dane Batulkovej, aj preto na nej hneď vidieť každé kilo naviac. Má navyše . výrazné líca, čo tiež vyvoláva dojem bacuľatosti. Pritom súdiac podľa starších fotografií, na ktorých sa ukázala aj v plavkách, vždy bola štíhla, akurát azda nespĺňala kritéria na modelky. V hlave mladej influencerky, vystavenej na sociálnej sieti kritike, sa zrejme vytvoril plán ako schudnúť. Prestala jesť stravu, na akú bola zvyknutá a značne zredukovala aj jej množstvo. To by bolo v poriadku, pokiaľ by mala nad tým kontrolu, no to sa v jej prípade zjavne nedialo. V jeden moment na sociálnej sieti priznala, že má problém v podobe poruchy príjmu potravy. Nemala už energiu ani na cvičenie. "S jedlom bojujem a som náladová a čo je najhoršie, prišla som o menštruáciu..," zverila sa s typickým problémom pri nezdravej strate hmotnosti.

Mariana má aj populárny VLOG:

Nie každá známa osoba sa dokáže verejne priznať, že nie je zdravotne v poriadku kvôli problému s jedením. Zväčša ide o anorexiu, teda minimálny až žiadny príjem potravy, alebo bulímiu, teda vynútené zvracanie po konzumácii jedla. V prípade Mariany Prachařovej, ako tvrdí, ide o niečo iné. "Chcela by som uviesť na pravú mieru, že nemám anorexiu, ako sa písalo v článkoch. Len som ju spomínala, pretože som s ňou už raz bola chybne spájaná. Môj problém je najskôr ortorexia, ktorá sa tiež radí medzi PPP," vysvetľovala koncom vlaňajšieho roka na sociálnej sieti Mariana svoje tri P, teda poruchu príjmu potravy. Osoby trpiace touto formou poruchy dokážu zjesť iba "zdravé a čisté" bio potraviny bez pridaných farbív a chemických konzervantov, genetických úprav. Sledujú zloženie, pôvod, spracovanie a ďalšie pre nich dôležité detaily produktu. V dnešnej dobe je však ťažko všetko toto dodržať, aj keď fariem, predajní či stravovacích zariadení v duchu bio neustále pribúda. 

Aj na tejto fotke je zjavné, aká chudá Mariana je:

Vo svojom podcaste Sarkastický kafe Mariana pred časom tvrdila, že proti ortorexii a k tomu navyše u nej pridanému až otrockému počítaniu kalórií, zabojuje. Chcela by byť vraj opäť tou veselou a bezstarostnou dievčinou, ktorá si vie život užívať, akou bola kedysi. Podľa najnovších fotografií, ktoré pridala na svoj Instagram, sa ale tomu nedá celkom veriť. Mladá herečka vyzerá ešte štíhlejšie ako vlani, keď sa priznala k zdravotným problémom kvôli strave. Aj na jej usmiatej tvári vidieť, že je ešte viac pochudnutá, na jednom zábere jej vyslovene trčia kosti na hrudníku, či inde je zjavné, že má ultra štíhle nohy. Ktovie, či dodržala svoje predsavzatie, že zájde za odborníčkou. "Snažím sa si o tom teraz zistiť viac a hodlám opäť dochádzať k psychologičke, pretože si myslím, že človek si proste občas neporadí sám," vyhlásila odhodlane ešte vlani. No pochybnosti sú stále namieste, snáď v tom Marianu jej rodina, vrátane aktuálne veľmi populárneho brata Jakuba, nenechá.

Súvisiace články

Najčítanejšie