Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
TAKTO reagoval na smrť milovanej Libušky jej slávny manžel! Teraz sa rodina sústredí na prípravu pohrebu!
Zdielať na

TAKTO reagoval na smrť milovanej Libušky jej slávny manžel! Teraz sa rodina sústredí na prípravu pohrebu!

Archívna reportáž

V stredu otriasla Českom aj Slovenskom správa o nečakanom skone mimoriadne obľúbenej českej herečky Libušky Šafránkovej († 68). Hoci bojovala roky s rakovinou, predsa len nikto nečakal, že koniec príde doslova zo dňa na deň - ešte v pondelok totiž oslávila narodeniny aj s blízkymi, vzápätí šla do nemocnice a v stredu ráno už prišla tá najhoršia správa.

Po prvotnom šoku verejnosti z náhleho úmrtia Libušy Šafránkovej sa pozornosť jej priaznivcov upriamuje na oficiálnu poslednú rozlúčku. V rozhovore pre Blesk.cz prezradila jej jediná sestra Miroslava, že sa o ňu má postarať v rámci rodiny Josef Abrhám mladší, jediný syn Libušky a herca Josefa Abrháma. V Česku tak významná osobnosť, akou je  zosnulá herečka, by bola podľa mnohých hodná aj štátnej pocty. No z Ministerstva kultúry oznámili, že pohreb so štátnymi poctami si rodina neželá. Na poslednom rozlúčení s verejnosťou ale rezort kultúry s rodinou spolupracuje.

S milovanou Popoluškou by sa iste chcelo rozlúčiť mnoho jej obdivovateľov. Mnohí jej píšu krásne vyznania do kondolenčných kníh. Zatiaľ nie je jasné, ako bude vyzerať posledná rozlúčka. "Čo môžem v tejto chvíľu potvrdiť, je, že sme nadviazali kontakt s rodinou pani Šafránkovej, s ktorou v nasledujúcich dňoch budeme podobu posledného rozlúčenia pre verejnosť tak, ako si rodina bude priať. Ďalšie detaily zverejníme, akonáhle si ich s rodinou Libušky Šafránkovej upresníme. Pohreb so štátnymi poctami si rodina nepraje," napísala pre Blesk hovorkyňa Ministerstva kultúry, Michaela Lagronová. Je predpoklad, že pohreb bude aspoň čiastočne verejný. Kedy a kde presne sa uskutoční, zatiaľ rodina oficiálne neoznámila.

Pripomeňte si herecký manželský pár v zábavnej relácii bok po boku:

Úmrtie herečky, pohopiteľne, azda najviac zasiahlo jej manžela, populárneho herca Josefa Abrháma (81). "Pepíkovi sa to povedalo hneď. Je veľmi nešťastný," prezradila Blesku sestra Libušky. Niet divu, ich manželstvo trvalo vyše 45 rokov. Narodil sa im jediný syn Josef, vďaka ktorému majú ale až päť vnukov. Keď pred siedmymi rokmi Libuške diagnostikovali nádor na pľúcach a následne musela podstúpiť náročnú liečbu vrátane operácie, manžel sa o ňu vzorne staral a snažil sa jej byť vo všetkom oporou. Žiaľ, možno zo stresu zo všetkých udalostí, pred dvomi rokmi ochorel aj on sám. Jeho zdravotný problém je neurologického pôvodu, nedokáže sa sám pohybovať, pomáhať mu zas musela pre zmenu Libuška. Dokonca vlani pred Vianocami ho videli, ako sa učil jazdiť na invalidnom vozíku.

​Najhoršie bolo, že odkedy sa zhoršil zdravotný stav herca, vrátili sa zdravotné problémy aj Libuške. Ona už ale údajne nebola ochotná podstupovať liečbu, ktorá jej nerobila dobre. Obľúbený herecký pár bol odkázaný na pomoc neďaleko bývajúcej sestry Libušky. Rada im aj navarila, najmä jej polievky a omáčky vraj priam milovali. "Nikto si nedokáže predstaviť, čo si chudera musela obzvlášť v poslednej dobe prežiť," prezradila Miroslava o tom, čo prežívala jej náhle zosnulá sestra. Jej úmrtie by azda nemalo byť pre to pre najbližších až takým prekvapením, no tak rýchlo to skutočne nikto nečakal. "Ona to nevzdávala. Mala takú obrovskú vôľu žiť! Že nám teraz umrie, naozaj nenapadlo nikomu z nás. Ono sa na toto ale pripraviť nedá nikdy...," konštatovala v rozhovore. Všetci v rodine sú nešťastní, syn zosnulej herečky však statočne a s rozvahou vybavuje všetko potrebné, aby od zlomeného otca prebral starosti aspoň ohľadom poslednej rozlúčky.

Súvisiace články

Najčítanejšie