Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zomrela Popoluška! Libuše Šafránková skonala len dva dni po 68. narodeninách
Zdielať na

Zomrela Popoluška! Libuše Šafránková skonala len dva dni po 68. narodeninách

Z Česka prišla veľmi smutná správa. Len dva dni po dovŕšení 68 rokov zomrela herečka Libuše Šafránková. Správu o jej skone potvrdil jej syn, Josef Abrhám.

Nezabudtnuteľná česká herečka, ktorá zažiarila v mnohých úlohách, no zrejme navždy ostane pre každého v prvom rade Popoluškou, zomrela v stredu, 9. júna, ako pre CNN Prima News potvrdil jej jediný syn, ktorého mala s nemenej slávnym hercom Josefom Abrhámom.

Príčinu smrti bližšie nešpecifikovali, no mala problémy s pľúcami, pred rokmi mala diagnostikovanú aj rakovinu. Či je jej náhly skon spojený s týmito komplikáciami zatiaľ nie je známe. Isté je, že od začiatku pandémie sa aj s manželom absolútne izolovali pred svetom v strachu z nákazy koronavírusom. 

V rozprávke ako Popoluška skutočne zažiarili, a to je ani nemala pôvodne hrať:

Hoci sa zdalo, že zdravotne horšie je na tom jej manžel, známy aj z legendárnej komédie Vrchní, prchni, napokon svoju milovanú Libušku prežil. Pred šiestimi rokmi diagnostikovali Šafránkovej rakovinu a pri nutnej operácii prišla o pätinu pľúc. Odvtedy sa už na verejnosti veľmi neobjavovala a v poslednej dobe sa navyše opäť začali šíriť správy, že sa choroba vrátila, nakoľko sa objavili fotky, ako opäť navštevuje onkológiu.

​Šafránková ale fanúšikov upokojovala, že je všetko v poriadku. "Ďakujem za opýtanie, nie som v nemocnici a cítim sa dobre. Beriem všetko s obrovskou pokorou, nikdy neviete, čo príde," napísala vtedy v SMS správe, ako uvádza  Prima News. Dokonca sa vraj chystala nakrúcať, no k tomu, už žiaľ, nikdy nedôjde. Libuše Šafránková stvárnila za svoj život desiatky nezabudnuteľných filmových rolí, dá sa povedať, že čo film, to perla. Okrem Troch orieškov pre Popolušku ju diváci mohli vidieť v oscarovom Koljovi, v komédiách Báječné léta pod psa, Všichni moji blízcií, Slavnosti sněženek, Obecní škola, Jára Cimrman ležící, spíci, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Vrchní, prchni a v mnohých iných.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie