Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Harry s Meghan predsa len nie sú úplní ignoranti? Kráľovná už svoju pravnučku VIDELA!
Zdielať na

Harry s Meghan predsa len nie sú úplní ignoranti? Kráľovná už svoju pravnučku VIDELA!

Archívna reportáž

Aj keď sú vzťahy v kráľovskej rodine odchodom princa Harryho a jeho rodiny do USA poriadne poznačené, predsa len je jedna osoba, voči ktorej majú obaja vojvodovia obrovský rešpekt. Je ňou hlava monarchie, kráľovná Alžbeta II., ktorá sa prednedávnom stala už jedenásťnásobnou parababičkou. Pri tejto príležitosti urobili čerství rodičia Meghan a Harry gesto voči kráľovnej a kontaktovali ju spoza oceána aspoň telefonicky.

Ako priniesol magazín People, maličká Lilibet Diana mala za sebou sotva pár hodín života, keď ju čakalo virtuálne stretnutie a predstavenie jednej z najvýznamnejších svetových osobností a jej prababičke v jednom, anglickej kráľovnej Alžbete II. Lilibet Diana, ako vôbec prvé dieťa vysokopostavených členov kráľovskej rodiny narodené v USA, sa s kráľovnou stretla prostredníctvom videohovoru.

Ako uviedol zdroj spomínaného magazínu, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu boli "veľmi nadšení a nevedeli sa dočkať, kedy sa s kráľovnou podelia o radostnú správu s príchodu ich dcérky na svet." A urobili tak vraj hneď po návrate domov z nemocnice Santa Barbara Cottage Hospital, ktorá sa nachádza iba zopár kilometrov od ich luxusného sídla v kalifornskom Montecite. Avšak ešte pred samotným pôrodom vraj Harry kontaktoval svoju starú matku, aby mu dala požehnanie pre výber mena pre malé dievčatko. Meno Lilibet je totiž prezývkou, ktorou oslovujú kráľovnú len jej najbližší a taktiež jej zosnulý manžel Philip. Jej v poradí druhé meno dostala po Harryho mame, princeznej Diane, ktorá tragicky zahynula v Paríži v roku 1997.

​Podľa kráľovského historika Roberta Laceyho spája princa Harryho a kráľovnú Alžbetu "pozoruhodné puto", ktoré sa počas rokov od Dianinej šokujúcej a tragickej smrti ešte viac prehĺbilo. "Pre Harryho aj Williama bola akousi druhou mamou," poznamenáva Lacey. "Všetci sa sústredili na jej koučovanie Williama ako budúceho kráľa, ale teraz si mnohí začínajú uvedomovať aj dôležitosť citových väzieb. Tie kráľovná dokázala s Harrym nielen nadviazať, ale sú schopní porozprávať sa priamo. Táto ich vzájomná náklonnosť pretrváva,"  vyjdril presvedčenie historik. A toto vrúcne puto vraj nedokáže rozdeliť ani Atlantický oceán, preto Harry využíva moderné technológie a starú matku pravidelne kontaktuje cez videohovor. Ešte vo februári tohto roku tak mala kráľovná, a vtedy ešte žijúci princ Philip, možnosť vidieť ako rastie ich malý pravnuk Archie a taktiež Meghanine zaguľacujúce sa bruško.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Ako ďalej uvádza magazín People, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu osobne predstavia malú Lili celej rodine až ku koncu roka 2021, keďže sa rozhodli pravdepodobne tráviť Vianoce v britskom Sandringhame, ako to urobili aj v roku 2017 po ich zásnubách. Meghan a Harry sa však  do Spojeného kráľovstva opäť vrátia zrejme aj v júni 2022 na oslavy kráľovninho platinového jubilea, keď dosiahne rekordných 70 rokov na tróne. Ešte predtým sa Harry vydá na sólo cestu do Londýna, aby 1. júla 2021 spolu s bratom odhalili v Kensingtonskom paláci sochu na počesť ich matky Diany. Mnohí veria, že práve táto udalosť spojí cesty princov Harryho a Williama a v rodine zvládne opäť harmónia.

Súvisiace články

Najčítanejšie