Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Necelý rok po nečakanom úmrtí manželky sa Krampol zbavil jej urny! SEM napokon putovala!
Zdielať na

Necelý rok po nečakanom úmrtí manželky sa Krampol zbavil jej urny! SEM napokon putovala!

Archívna reportáž

Minulý rok začiatkom augusta sa český herec Jiří Krampol (82) úplne nečakane navždy rozlúčil so svojou manželkou Haničkou (†59). Urnu s jej spopolneným telom mal pritom ešte donedávna doma. A hoci na ňu stále spomína s láskou, napokon sa rozhodol predsa len jej ostatky dať kam patria.

Nie je už nič neobvyklé nechať si navždy pri sebe ostatky svojich milovaných v prípade, že boli spopolnení. Niektorí si dokonca nechávajú popol vložiť do príveskov, hračiek, či stlačiť do podoby diamanty. Nič také ale nespravil Jiří Krampol. Po takmer roku sa rozhodol urnu s popolom predčasne zosnulej manželky Hanky premiestniť na olšanský cintorín v Prahe, píše portál Blesk.cz. Ako manželia spolu žili od roku 1993, išlo o 27 rokov skutočne v dobrom a, žiaľ, aj v zlom. Najmä posledné roky sa herec trápil kvôli zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu milovanej životnej partnerky. Jej narušená psychika a závislosť na liekoch, cigaretách a alkohole si nakoniec vybrali svoju krutú daň.

Herec a zabávač Jiří Krampol napriek svojmu pomerne vysokému veku má stále dosť energie, takže nemá problém nakrúcať filmy, ani spolupracovať so Zuzanou Bubílkovou v zábavnej relácii a popritom s ňou aj písať knihu. Nedávno dokončil film Stáří není pro sraby aj ďalší rad Bastardů, teší sa aj na účinkovanie na javisku Semaforu v programe Zajíc v Pytli. "Pomáha mi to zabudnúť, že som zostal sám. Inak by na mňa v byte všetko padalo," zveril sa Blesku.cz trúchliaci vdovec. Práve ubehlo desať mesiacov od úmrtia jeho milovanej manželky Haničky. Predtým, ako ho navždy opustila, bol zvyknutý na jej každodennú prítomnosť v ich byte, aj keď posledné mesiace často trávila v nemocnici v Bohnicích, kde sa liečila zo závislostí. Bolo to však už príliš nneskoro, orgány jej tela  trpeli dlhoročným užívaním liekov, alkoholu a nadmerným fajčením cigariet, až došlo nakoniec k ich zlyhaniu.

Herec veril do poslednej chvíle v zázrak, čo sa týka zdravia jeho milovanej:

​Úmrtie manželky, ktorá skonala v jeho náručí, bolo pre neho šokom a ešte stále v hlave drží spomienku na túto  bolestnú udalosť. Zosnulú manželku mu pripomínala donedávna aj urna s popolom, ktorú prechovával doma. Urobil na jej počesť v obývačke aj malý oltárik, na ktorom dominuje jej fotoportrét. S Duo Jamaha pri ňom natočil klip k piesni Děkuji ti, lásko!, kde vystupuje ako vdovec spomínajúci na predčasne zosnulú lásku. Pred časom sa ale rozhodol, že bude lepšie, ak urnu premiestni tam, kde patrí, na cintorín. Sprvoti ju chcel dať na cintorín do Klecan. "Tam mám rodičov ja. Ale potom som si uvedomil, že nemám auto, neriadim a ťažko by som sa tam dopravoval. Preto som si zvolil pražské Olšany, ktoré mám bližšie," prezradil vdovec. "Má tam pri sebe aj svoju mamičku a otecka. A ja za ňou chodím každú sobotu," dodal s dojatím.

​Vdovec Krampol je veľmi spokojný s náhrobkom svojej zosnulej manželky. "Priatelia z Ameriky, ktorí s Haničkou venčili svojho psíka a našu Žanynku, nechali na náhrobok urobiť krásnu fotku na porcelán. Veľmi jej to na nej svedčí," hodnotí fotku milovanej Haničky. Iste ho dojíma aj to, že na ňu myslia aj priatelia. Jeho partnerka bola zrejme pre viacerých tých, čo ju poznali bližšie, sympatickou osobou a majú na ňu pekné spomienky. Aj na kar, ktorý usporiadal Krampol namiesto pohrebu, prišlo viacero známych osobností ako Luděk Sobota s manželkou, Dagmar Patrasová, či politik Jiří Paroubek. Prial si, aby sa s ňou všetci rozlúčili s láskou a uchovali si na ňu tie najkrajšie spomienky, rovnako, ako on.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie