Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Beňová sa odfotila so svojimi deťmi, ale z jej slov je do plaču!
Zdielať na

Beňová sa odfotila so svojimi deťmi, ale z jej slov je do plaču!

Archívna reportáž

Europoslankyňa Monika Beňová patrí na Slovensku nepochybne medzi rekordérky, čo sa týka vekového rozdielu medzi prvým a druhým dieťaťom. Delí ich neuveriteľných 32 rokov, no rozdiel v tom, ako ich mama miluje nie je žiadny. Aj pri príležitosti Medzinárodného dňa detí to dala jasne najavo, no jej príspevok nebol vôbec radostný.

Monika Beňová sa stala 1. novembra ako 52-ročná po druhýkrát mamou. Priviedla na svet dcérku Leu, ktorej otcom je 36-ročný advokát Ľubomír Klčo. No dávno predtým, ako sotva 20-ročné dievča, porodila Beňová syna Martina, pomenovaného po jeho už zosnulom otcovi. Chlapec prišiel na svet výrazne predčasne, no svoje miesto si vybojoval a dnes je z neho zdravý mladý muž.

Beňová neustálne dokazuje, ako veľmi svoje detmi miluje, hoci obe sa podali na ich otcov a ona tak nemá svoje "zrkadlo". To, samozrejme, na láske k nim nič nemení. "Mohla by som písať o mojej bezhraničnej láske a oddanosti k mojmu synovi a dcérke, ale oni ju zažívajú každodenne, v každom mojom slove, dotyku, pohľade, vo všetkom," začala svoj obsiahly príspevok europoslankyňa.

Lea priniesla do rodiny kopu radosti:

​Už po prvej vete ale prehodila výhybku a jej deti viac neboli hlavnou témou. "Chcem napísať o iných deťoch. O tých, ktoré sa narodia a vyrastajú v ťažkých podmienkach. Či už ekonomických, sociálnych ale aj iných.
Každé dieťatko by malo byť najma milované. Malo by od svojich rodičov dostávať lásku a opateru akú potrebuje pre zdravý vývoj a život celkovo. Nie vždy to tak, žiaľ, je," pripomenula Beňová na Deň detí aj smutné osudy najmenších. No nemyslela pritom ani krajiny tretieho sveta, ani smutné prípady vojnou zmietaných oblastí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

"Píšem o deťoch na Slovensku, ktoré vyrastajú v neprimeraných podmienkách a nie vždy len z dovodu chudoby. Sociálne komplikované prostredie je dnes stále častejšie aj otázkou zlých medziľudských vzťahov v rodinách, ktoré nie sú v zlej ekonomickej situácii. Deti sa stávajú “rukojemníkmi” medzi rodičmi, či rodinami. Milé mamky a otcovia, spoňte si aspoň dnes, že vaše dieťatko sa narodilo z lásky a že to, že medzi vami z akéhokoľvek dovodu vyprchala a pominula, nie je jeho vinou," apeluje europoslankyňa na rodičov z mnohých prípadov, keď sa rozchod či rozvod stane vojnou o deti, ktoré sú napokon obvykle jeho obeťou.

​Pripomenula aj osamelé matky, či otcov, ktorí majú obzvlášť ťažkú situáciu a pomoc štátu je nevyhnutná. "Vám, milé naše deti, prajem spokojných, zodpovedných a najma milujúcich a oddaných rodičov a vám, milí rodičia, aby ste našli aj v ťažkých chvíľach v srdci odpustenie pre tých, ktorí vám ublížili a naplňte ho láskou a oddanosťou svojim deťom. Nikto nemože dať dieťaťu to, čo jeho rodičia. Lebo keď budú dospelí, budú mať vašu lásku vo svojom srdiečku a vrátia vám ju," dojala na záver priam k slzám, čo potvrdili mnohí komentujúci.

Súvisiace články

Najčítanejšie