Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
TOTO nikto nečakal! Vizionár a najbohatší človek sveta priznal svoju diagnózu!
Zdielať na

TOTO nikto nečakal! Vizionár a najbohatší človek sveta priznal svoju diagnózu!

Archívna reportáž

Iba tento týždeň sa partnerka miliardára Elona Muska a zároveň matka ich zatiaľ jediného spoločného dieťaťa priznala, že pre psychické problémy musela byť hospitalizovaná v nemocnici, a už prichádza s priznaním aj aj sám šéf spoločností Tesla a SpaceX. Počas svojej účasti v populárnej americkej šou priznal, že trpí ľahkou poruchou autistického spektra.

Jeden z najbohatších mužov sveta, úspešný podnikateľ a vizionár Elon Musk (49) vo svojom úvodnom monológu v zábavnej televíznej relácii Saturday Night Live priznal, že trpí istou formou autizmu, známou ako Aspergerov syndróm. Známy miliardár to prehodil akoby len tak mimochodom, keď sa ujal moderovania obľúbeného večerného komediálneho programu, ktorého sa tiež zúčastnila jeho partnerka, kanadská speváčka Grimes a speváčka Miley Cyrus. 

Elon Musk sa v spomínanej šou zhostil úlohy moderátora a podľa mnohých ju zvládol na jednotku, poklonu mu vyslovila aj jeho partnerka, 33-ročná excentrická umelkyňa Grimes, ktorá si v jednom zo skečov zahrala po jeho boku známu postavičku z počítačovej videohry. "Som hrdá na môjho krásneho E,“ napísala okrem iného na sociálnu sieť v príspevku po odvysielaní šou. V SNL sa známy nadšenec umelej inteligencie priznal, že trpí ľahkou formou autizmu a preto nedokáže niekedy celkom zrozumiteľne vyjadriť svoje myšlienky. "Nie vždy dokážem správne intonovať, alebo dostatočne vyjadriť to, čo chcem povedať, čo vraj robí z môjho prejavu skvelú komédiu,“ zažartoval si na vlastný účet v úvodnom monológu.

 Elon Musk v krátkych skečov šou SNL predviedol aj svoje herecké umenie a zmysel pre humor: 

"V dnešný večer sa podľa všetkého zapíšem do histórie ako prvý človek s Aspergerovým syndrómom, ktorý bude moderovať SNL," dodal a publikum ho odmenilo obrovským potleskom. Je to vôbec prvýkrát, čo sa úspešný podnikateľ verejne vyjadril na tému svojho zdravotného stavu. Ľudia s miernou poruchou autistického spektra môžu mať síce problém s nadväzovaním sociálnych kontaktov a zaradením do bežného spoločenského života, avšak aj Elon je dôkazom, že im to nebráni stať sa úspešnými v tom, čo ich napĺňa. 

​Slávny miliardár a vizionár, ktorý má na Twitteri viac ako 53 miliónov sledovateľov, tiež žartoval o svojom pôsobení na sociálnych sieťach. V minulosti totiž čelil kritike a dokonca aj právnym žalobám za svoje tweety. "Pozrite, viem, že niekedy hovorím alebo zverejňujem čudné veci, ale tak jednoducho funguje môj mozog. Každému, koho to urazilo, chcem len povedať, že som vynašiel elektromobily a posielam ľudí na Mars v raketovej lodi. Mysleli ste si, že budem aj pohodový, normálny chlapík?" povedal okrem iného. V spomínanej šou Elon Musk povedal pár slov aj o nezvyčajnom mene svojho syna, ktorého s partnerkou pomenovali X Æ A-12 Musk. "Vyslovuje sa to ako ‚Mačka, čo prebehla klávesnici‘," zažartoval si na konto mena svojho siedmeho potomka.

Elon Musk prijal pozvanie do šou SNL a zároveň divákov sprevádzal celým večerom ako moderátor: 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Saturday Night Live (@nbcsnl)

Elon Musk bol v živote ženatý až trikrát, z toho dvakrát s tou istou ženou. S prvou manželkou Justine mal dovedna šesť detí, avšak ich prvý synček menom Nevada zomrel v roku 2002 iba desať týždňov po narodení na stále pomerne záhadný syndróm náhlej úmrtia novorodenca. Neskôr sa im však pomocou umelého oplodnenia podarilo splodiť až pať synov, dvojčatá a trojčatá s menami Griffin, Xavier, Damian, Saxon a Kai. S druhou manželkou, herečkou Talulah Riley známou napríklad zo seriálu Westworld, sa zosobášili v roku 2010, rozviedli o dva roky neskôr a opäť vzali v roku 2013. No aj ich druhé manželstvo sa však po prerušených 6 rokoch rozpadlo, dodnes však udržiavajú korektné vzťahy. V roku 2018 oficiálne predstavil na červenom koberci galavečera Met Gala svoju terajšiu partnerku a matku jeho siedmeho dieťata, kanadskú speváčku Grimes.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie