Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gottovej blahoprianie k Bohdalovej jubileu aj s trpkým odkazom! Zjavne jej TOTO nedokáže odpustiť!
Zdielať na

Gottovej blahoprianie k Bohdalovej jubileu aj s trpkým odkazom! Zjavne jej TOTO nedokáže odpustiť!

Archívna reportáž

Pri príležitosti osláv 90. narodenín herečky Jiřiny Bohdalovej na ňu nezabudla ani Dominika Gottová (47), dcéra jej slávneho kolegu a priateľa. Poslala jej gratuláciu z Fínska, kde už od februára žije a na miestnej klinike sa podrobila aj liečbe jej závislosti na liekoch a alkohole. Obľúbenej českej herečke popriala všetko najlepšie, ale nedalo jej, aby nepripomenula jubilantke niečo, čo doteraz zrejme vníma ako osobnú krivdu z jej strany.

Podľa informácii českého denníka Expres.cz mala Domnika Gottová českej herečke a dobrej kamarátke jej nebohého otca vytknúť, že sa k nej na smútočnom obrade nezachovala dostatočne úctivo. Na veľkolepej rozlúčke v priamom prenose čítala Jiřina Bohdalová svoj dojímavý rozlúčkový list pri rakve Karla Gotta a spomenula v ňom iba jeho dve mladšie dcéry, ktoré má s Dominikinou macochou Ivanou Gottovou.

Dominika zrejme stále nemôže celkom zabudnúť na moment, keď ju Bohdalová na pohrebe Gotta vo svojom smútočný prejave vynechala. To si iste nemohli nevšimnúť jeho obe staršie nemanželské dcéry, ale neboli  jediné. "S pokorou, úctou a trémou stojím na tomto magickom mieste, aby som sa s Karlom Gottom rozlúčila menom celej rodiny, ženy Ivanky a dvoch malých dcér. To predovšetkým," prečítala doslovne v októbri 2019 herečka v chráme sv. Víta v Prahe pri veľkolepej rozlúčke, ktoré v priamom prenose snímala aj televízia. Ťažko si predstaviť, že si Bohdalová neuvedomila, ako potom tvrdila, že opomenula dve staršie dcéry. Prejav iste nepísala len tesne pred pohrebom.     

​Nespomenutie dvoch nemanželských dcér Gotta v rozlúčkovom prejave niesla nepochybne ťažko tak Dominika, ako mladšia Lucie. Nahlas to vyjadrila ale len Dominika. "Hovorila len o Charlotte a Nelly, ale ja a Lucie sme tiež jeho deti. Akoby na nás úplne zabudla. Potom som premýšľala, že nie sme brané ako rodina...," s bolesťou na duši vtedy citlivo zareagovala najstaršia Gottova dcéra. Mohla to pripomenúť Bohdalovej vzápätí po pohrebe na kare, ktorého sa obe zúčastnili, ale zrejme jej to bolo vtedy nepríjemné, aby nebodaj nespôsobila nejakú nepríjemnú situáciu. "Bola som rozhodená a nechcela som to s ňou vtedy riešiť," konštatovala neskôr dotknutá Dominika. A ako sa javí, nie je s tým celkom vyrovnaná ani doteraz.  

​Aj preto vyznieva jej gratulácia k významnému životnému výročiu populárnej herečky ako pripomenutie toho momentu, keď sa cítila byť odstrčená pri čítaní smútočného prejavu pri rozlúčke s jej otcom. "Dobrý deň, Jiřinko. Gratulujem Vám z Fínska k Vášmu jubileu. Prajem Vám pevné zdravie a ešte ďalšie pekné úlohy," stálo v prvej časti gratulácie. "A vnútorne Vám odpúšťam, že ste na mňa zabudli v prejave na pohrebe môjho otecka. Srdečne, Dominika Gottová," nedalo Dominike, aby nedoložila to, čo ju zrejme stále trápi na duši. Herecká legenda po pohrebe na otázku redakcie spomínaného českého denníka zareagovala priznaním. "Viem,  že to bola chyba, ale bohužiaľ sa stala. Ja by som sa jej ospravedlnila, ale nič mi nepovedala," konštatovala vtedy herečka sucho, a zdá sa, že Dominku to narozdiel od Jiřiny Bohdalovej trápi až do dnešných dní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie