Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Gottová účastníčkou incidentu v metre, zvalili ju na zem! Pôvodne ju ani nechceli vpustiť do Fínska!
Zdielať na

Gottová účastníčkou incidentu v metre, zvalili ju na zem! Pôvodne ju ani nechceli vpustiť do Fínska!

Archívna reportáž

O svojom živote po návrate do Helsínk informuje médiá Dominika Gottová (47) pravidelne aj naďalej. Prezradila, že pri prílete mala problém z pozývacím listom od manžela, potom musela navštíviť liečebňu kvôli testom a najnovšie sa nechtiac zaplietla do bitky niekoľkých osôb. Zrejme jej to po psychickej stránke neprospelo a potrebovala sa preto vyrozprávať.

Dominika Gottová pre portál Ahaonline.cz prezradila, že jej prvé dni v staronovej domovine boli poriadne turbulentné. Stala sa účastníčkou nepríjemného incidentu v metre v metropole Fínska, kde momentálne žije a podrobila sa v tamojšej klinike aj liečbe jej závislosti. Aby nepríjemnosti nebolo málo, problémy mala aj s tamojšími úradmi kvôli povoleniu na vstup do Fínska, rodiska jej manžela Tima.

Na letisku v Helsinkách nezačal jej vstup do krajiny práve najjednoduchšie. Akosi podcenila, že Fínsko nedovoľuje kvôli covidu vstup na ich územie tým, ktorí nemajú pozývací list od ich obyvateľa, v jej prípade od manžela Tima Tolkkiho (55). Vlani v novembri a tento rok vo februári pritom na to myslela a zadovážila si ho. "Na letisku som po prílete musela všetko vysvetľovať a našťastie som mala nájomnú zmluvu od bytu, tak ma pustili," zverila sa Blesku. "Ale druhý deň už ma povolali na ambasádu, kde som všetko vysvetľovala znovu. A dostala som oficiálne povolenie, že môžem v krajine byť, pretože tam budem po boku manžela znovu žiť," doplnila informáciu až o takmer nepochopiteľnom trvaní fínskych úradov na byrokracii.    

Mnohé zážitky zo života so slávnym otcom Karlom Gottom prezradila Dominika aj v knihe spomienok:

​Zistila, že problém má aj s mobilom zrejme kvôli číslu českého operátora. "Je to problém, pretože sa mi sem na neho nemôže nikto dovolať. Upozornila ma na to mama a niekoľko kamarátov. Tak to riešim s operátorom, od ktorého chcem aj tak odísť a mať len číslo fínske," posťažovala sa Dominika. Po vybalení batožiny v helsinskom byte sa ponáhľala do liečebne, kde sa liečila v marci zo závislosti od návykových látok, aby sa podrobila testom. Tie dopadli dobre, inak by musela uhradiť celé predchádzajúce liečenie. V metre zas pri čakaní na spoj mala šokujúci zážitok. "Stála som a ku mne pribehol šialený tmavý muž. A naraz po ňom skočili páni z ochranky metra. Pri tej bitke ma zvalili na zem a mala som čo robiť, aby som sa zdvihla a utiekla. Len zázrakom sa mi nič nestalo. Bol tam šialený krik. Celkom sa s tým chlapíkom bili dve ženy a jeden chlap," opísala nepríjemnosť.     

​Našťastie to dopadlo pre ňu dobre, až neskôr sa z médií dozvedela, čo sa stalo. "Bola to sebaobrana. Snažili sa ho vyviesť z metra po dobrom, pretože robil neplechu. Ale on na tú ochranku fyzicky zaútočil, a preto došlo k tej bitke," vysvetlila. "Radšej pôjdem robiť sekuriťáčku v obchodnom centre, v metre to je nebezpečné. Tam by som po tejto skúsenosti pracovať nechcela," priznala sa žiadateľka o rekvalifikačný kurz v obore security. To ale asi ani nikto od Gottovej dcéry neočakával, keď oznámila, v akej oblasti by chcela začať pracovať. Zatiaľ žije v byte v Helsinkách sama. "Timo priletí z Mexika až na záver mája. Ale ja medzitým budem riešiť pracovné pohovory a dovybavujem náš byt," zverila sa so svojimi plánmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie