Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Meghan sa ukázala s bruškom krátko pred pôrodom! Svetu priniesla TENTO silný odkaz!
Zdielať na

Meghan sa ukázala s bruškom krátko pred pôrodom! Svetu priniesla TENTO silný odkaz!

Archívna reportáž

Vakcinácia svetovej populácie proti ochoreniu COVID-19 je v plnom prúde, avšak na jej podporu sa mnohé krajiny rozhodli urobiť masívnu a nákladnú kampaň. Momentálne vedie tá v USA s názvom Vax Live, ktorej predsedajú vojvoda a a vojvodkyňa zo Sussexu. Okrem nich sa tvárami kampane stali mnohé celebrity ako speváčka Selena Gomez či JLo, herec Ben Affleck, alebo členovia americkej kapely Foo Figthers. Meghan Markle sa pre už vysoké štádium tehotenstva živých podujatí nezúčastnila, no divákom poslala aspoň dôkaz prostredníctvom videonahrávky a ukázala aj to, na čo boli mnohí Američania azda najviac zvedaví.

Meghan Markle (39) porozprávala o problémoch súvisiacich s ochorením Covid-19, pretrvávajúcou pandémiou a dôležitosťou očkovania v niekoľkominútovom videu, ktoré nahrala v už známom prostredí záhrady honosného obydlia, kde žije s britským princom Harrym a ich synčekom Archiem (2). Vo videu už viac nedokázala skryť výrazné bruško, v ktorom rastie ich druhý spoločný potomok.

​Ani široké červené šaty s kvetinovým motívom nedokázali skryť bruško vojvodkyne Meghan. Napokon, už zhruba o mesiac privítajú spolu s Harrym dcérku, ktorej meno je ešte pre verejnosť veľkou neznámou. Zároveň šlo o prvé televízne vystúpenie vojvodkyne od neslávne známeho rozhovoru s Oprah Winfrey, ktoré vyklopalo medzi vojvodami a zvyškom kráľovskej rodiny vojnovú sekeru po tom, čo ich okrem iného obvinila z rasizmu. Vo videu pri príležitosti kampane Vax Live hovorila okrem známych problémov, ktoré kvôli koronavírusu sužujú svet, aj o vplyve pandémie na ženy na celej zemeguli. "Posledný rok bol definovaný komunitami, ktoré spoločne, neúnavne a hrdinsky čelili ochoreniu Covid-19. Zišli sme sa dnes večer, pretože cesta pred nami je čoraz svetlejšia," začala Meghan svoju ju reč optimisticky. Avšak nezabudla pripomenúť, že svetlejšie zajtrajšky čakajú ľudstvo iba v prípade, že bude vakcinácia svetovej populácie úspešná a iba tak dostane vírus poriadne na frak.

Meghan sa vo videu ukázala v žiarivých kvetovaných šatách a v prejave podporila divákov k rozhodnutiu nechať sa očkovať. Zároveň pripomenula, ako sa pandémia podpísala na životoch žien:

"Ale bude to vyžadovať aby tú správnu cestu vpred našiel každý z nás. Ako predsedovia Vax Live, ja a môj manžel veríme, že je dôležité, aby celkové zotavenie v prvom rade dbalo na bezpečnosť a úspech nás všetkých, a to najmä žien, ktoré boli pandémiou zasiahnuté veľmi neúmerne," načrtla svoju myšlienku Meghan, ktorá je známa feministickým zmýšľaním. Podľa nej sa stala pandémia živnou pôdou pre nárast rodovo podmieneného násilia a zvrátila predtým rozbehnutý proces pokroku žien na pracovisku. "Ženy, a najmä farebné ženy, zažili ničiacu vlnu, ktorá zmietla ekonomický zisk celej generácie. Ak však budeme spolupracovať pri zavedení vakcín do všetkých krajín a svetových kontinentov, zaručíme, aby boli vakcíny distribuované za férové ceny a zabezpečíme, aby vlády po celom svete darovali vakcíny krajinám v núdzi, potom môžeme začať s veľkou prestavbou," predstavuje svoju víziu o budúcnosti Meghan, ktorá zároveň vyjadrila radosť z príchodu druhého dieťatka, no vyjadrila tiež obavu o jej budúcnosť ako ženy.

Meghan a Harry sa stali tvárami a predsedami očkovacej kampane Vax Live:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vax Live (@globalcitizenvaxlive)

"Keď na ňu myslíme, myslíme zároveň na všetky ženy a dievčatá na celom svete, ktorým musí byť poskytnutá podpora viesť nás vpred. Ich budúce vedenie závisí od našich rozhodnutí, od krokov, ktoré podnikneme teraz, aby sme ich nastavili, aby sme sami seba nastavili byť úspešnými, spravodlivými a súcitnými. Chceme zabezpečiť, aby sme z toho zotavili a boli silnejšími. Tak, aby sme to prestavali a znovu vybudovali spoločne," pokračovala priam v buditeľských vetách vojvodkyňa Meghan, ktorá samotná si za posledné roky mimoriadne finančne polepšila. A to najmä vďaka jej vydaju do kráľovskej rodiny, následnému odchodu z Británie a pomerne úspešnému ťaženiu na najúspešnejšie televízne a strímovacie kanály. Mnohí kritici jej práve pokrytectvo a nedostatok empatie a autentickosti veľmi vyčítajú. V časoch ekologickej krízy poúčala spolu s manželom verejnosť, ako žiť s minimálnou uhlíkovou stopu, zatiaľ čo sa oni vyvážali po celom svete súkromnými tryskáčmi, či bedákali nad nedostatkom financií na súkromnú ochranku. Tú žiadali od kráľovskej rodiny po presťahovaní sa do nablýskanej a hriešne drahej vily v Los Angeles, na čom by nebolo azda nič zlé, ak by sa na ňu neskladali britskí daňoví poplatníci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie