Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Panika v kráľovstve?! Harry opäť mieri do talkshow Oprah Winfrey!
Zdielať na

Panika v kráľovstve?! Harry opäť mieri do talkshow Oprah Winfrey!

Archívna reportáž

Princovi Harrymu sa po dlhých rokoch života v tieni svojho staršieho brata Williama, zdá sa, celkom zapáčila pozornosť, ktorá sa mu dostáva od ľudí v jeho novom domove za veľkou mlákou. Azda najviac sa mu zapáčilo v kresle slávnej televíznej hviezdy Oprah Winfrey, do ktorého po škandalóznom rozhovore z marca zasadne čoskoro opäť. Tentokrát si hádam nechá informácie zo súkromia kráľovskej rodiny pre seba, zamerať sa chce na duševné zdravie, ktoré by malo byť hlavnou témou niekoľkých častí tejto šou.

Prince Harry sa nedávno vyjadril na tému duševného zdravia a priznal, že sa sám potrápil s nevyriešenými traumami z minulosti. Urobil tak pri príležitosti zverejnenia dátumu premiéry chystanej televíznej série, na ktorej sa podieľal spoločne s Oprah Winfrey. Tá bola podľa informácii denníka The Sun už dávnejšie odložená kvôli pandemickým reštrikciám a tiež kvôli dozvukom nedávneho škandalózneho interview s vojvodami zo Sussexu.

Princ Harry sa v chystanom programe s názvom The Me You Can't See (Moje ja, ktoré nevidieť) otvoril a rozpovedal  o svojom vlastnom duševnom zdraví a "nevyriešených traumách", ktoré v sebe dlhé roky nosí.   Vojvoda zo Sussexu tiež vyjadril nádej, že jeho najnovší projekt, ktorého prvá časť uzrie svetlo sveta už 21. mája 2021, ukáže ľudom, že práve "v zraniteľnosti je sila". Prince Harry a jeho manželka sa už v predošlom rozhovore s Oprah vyjarili, že sa cítili počas života v kráľovskej rodiny zraniteľne a nikto sa vraj nestaral o ich duševné rozpoloženie a zdravie. Mnohí sú preto zvedaví, či sa budú niesť rozhovory v podobnom duchu a Harry opäť vypustí z úst niečo tajné z domácej kuchyne britskej kráľovskej rodiny.

U Oprah Winfrey sa pár vojvodov posťažoval na nezáujem kráľovskej rodiny o Meghanino duševné zdravie a dokonca označili niektorých jej členov za rasistov. Napriek tomu sa Harry opäť pustil do spolupráce s americkou televíznou hviezdou a chce pokračovať v rozhovoroch o duševnom zdraví:

"Rodíme sa do rôznych životov, vyrastáme v rôznych prostrediach a v dôsledku toho sme vystavení rôznym skúsenostiam. Ale naša spoločná skúsenosť je tá, že sme všetci ľudia," povedal Harry pri príležitosti oznámenia premiéry jeho nového projektu a ľudom pripomenul, že problémy s duševným zdravím môže mať ktokoľvek a preto treba búrať s tým spojené tabu. "Väčšina z nás si nesie nejakú formu nevyriešenej traumy, straty, alebo smútku, čo je veľmi osobné. Minulý rok nám však ukázal, že sme v tom všetci spoločne, a ja dúfam, že tento seriál ukáže, že v zraniteľnosti je sila, v empatii spojenie a v úprimnosti sila," odkázal divákom vojvoda zo Sussexu, ktorý sa najnovšie našiel v témach duševného zdravia a psychologického poradenstva.

Televíznu sériu z produkcie Oprah a princa Harryho si budú môcť už čoskoro pozrieť diváci Appple TV:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Apple TV (@appletv)

Traumy a duševnú nepohodu Harry údajne zažíval spolu s manželkou takmer od začiatku zverejnenia ich vzťahu v roku 2017 až po oznámenie ich odchodu z kráľovskej rodiny v roku 2020. Avšak sám Harry si nesie obrovskú traumu ešte z ranného detstva, keď ako 12-ročný navždy prišiel o milovanú mamu, princeznú Dianu. Mnohí princovi fanúšikovia obdivujú jeho odvahu opustiť istotu kráľovskej rodiny, zarábať peniaze v šoubiznise a zároveň sa starať o už čoskoro 4-člennú rodinku. S manželkou Meghan totiž čakajú druhé bábätko a k ich 2-ročnému synčekovi Archiemu pribudne dievčatko, ktorého meno je zatiaľ neznáme a narodiť by sa malo zhruba o mesiac.

Súvisiace články

Najčítanejšie