Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Už aj Beňová neodolala a podľahla trendu! S dcérkou absolvovali TOTO!
Zdielať na

Už aj Beňová neodolala a podľahla trendu! S dcérkou absolvovali TOTO!

Archívna reportáž

Europoslankyňa a dlhoročná politička Monika Beňová sa stala minulý rok presne 1. novembra po druhýkrát mamou. K jej 32-ročnému synovi Martinovi pribudlo dievčatko, ktoré dostalo meno Lea. A Monika Beňová sa snaží robiť pre ňu to najlepšie, ako azda každá mama.

Už počas tehotenstva si Monika Beňová dopriavala pohodu, neprepínala svoje sily a užívala si každý deň. Napokon, vo veku 52 rokov bola iste vedená ako riziková rodička a pokoj mala iste predpísaný aj lekárom. Hoci tehotenstvo zvládala až do vysokého štádia bez problémov, v poslednom trimestri sa predsa len isté komplikácie vyskytli, pre ktoré muselo prísť bábätko na svet o pár týždňov skôr.

Odkedy sa Lea narodila, život europoslankyne sa obrátil hore nohami - v tom najlepšom zmysle slova. Síce neprestala sledovať politickú situáciu a naďalej si plní svoje povinnosti zvolenej zástupkyne Slovenska v europarlamente, no to najpodstatnejšie už má meno aj tvár.

Beňová si užíva každý deň s dcérkou:

​Malý poklad, ktorý je úplnou kópiou jej otca, 36-ročného advokáta Ľubomíra Klča, rastie ako z vody. A dokonca aj pandémia bola milosrdná a práve v ideálnom čase, teda zhruba okolo polroka, mohla začať s mamou aj plávať. "Tak my máme plavkyňu, dnes prvý raz a na výbornú. Mama sa ešte musí posnažiť," okomentovala prvú lekciu Beňová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Plávanie s bábätkami je aktivita, o ktorej pri svojom prvorodenom synčekovi ani nechyrovala, nič podobné vtedy neexistovalo. No ostatných zhruba desať rokov je to už aj na Slovensku veľký trend, pričom detičky môžu začať s plávaním už od zhruba štyroch mesiacov. Dokonca sa odporúča čím skôr, nakoľko menšie deti sa ešte lepšie adaptujú na pobyt vo vode a bez strachu sa dokážu aj ponárať. Je zjavné, že mama Beňová sa snaží dcérke dať to najlepšie a plávanie medzi aktivity podporujúce správny motorický rozvoj patrí. Už len pridať cvičenie s bábätkami, ktoré rovíja detičky aj mentálne a napomáha socializácii, a bude to dokonalé.

Súvisiace články

Najčítanejšie