Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Aneta Parišková EXKLUZÍVNE o živote v USA! TAKTO tam s rodinou funguje!
Zdielať na

Aneta Parišková EXKLUZÍVNE o živote v USA! TAKTO tam s rodinou funguje!

Pred pár týždňami poriadne šokovala správa, že obľúbená moderátorka televízie JOJ, Aneta Parišková, sa aj s rodinou odsťahovala za oceán. No ešte prekvapivejšie bolo, keď to sympatická blondína potvrdila. Ako to ale býva, nie je všetko také jasné, ako sa na prvý pohľad zdá. Anetka je už pre zmenu opäť na Slovensku a v jojkárskych Novinách o 12 teraz porozprávala, ako si na Floride nažívajú.

Minulý rok vyrazila Aneta Parišková dych nielen svojim kolegom v JOJke a fanúšikom, ale najmä rodine - z kontroly od lekára totiž prišla s krutou diagnózou - rakovina. V jej prípade išlo o NonHodgkinov lymfóm, čo nie je práve najľahšia verzia, no Anetka sa zapla na plné obrátky a s pomocou medicíny po dlhých mesiacoch boja mohla hlásiť dobrú správu - boj zvládla. Istota, že je všetko v poriadku síce bude až po dvoch rokoch bez recidívy, no rozhodne je tu dôvod na optimizmus.

Po celú dobu jej stál po boku manžel Miroslav, ktorý opustil zázemie v USA, kde už 30 rokov žije a bol jej plne k dispozícii. Aj preto sa rozhodli, že sa teraz karta obráti a Anetka aj s jej tromi synmi poletia za oceán. Nie je to pritom žiadna šokujúca zmena, moderátorka už od prvého rande pendlovala medzi kontinentmi pravidelne. "Stále sme fungovali jednou nohou tu, druhou tam, ale situácia sa zmenila. Pandémia zasiahla do života každého, ale také dvojice, ako my, ktoré lietajú z jedného kontinentu na druhý, zrazu sme mali problém. A prišla do toho aj moja diagnóza," vysvetľuje Anetka, prečo sa rozhodli situáciu riešiť.

Aneta sa prihovorila z USA fanúšikom už pred mesiacom:

​Zmena ale nastala napokon v životoch oboch manželov - Aneta sa odsťahovala zo Slovenska, Miroslav z ďalekej Kalifornie, aby sa stretli kdesi takmer na pol ceste na Floride. Pre tento krok sa rozhodli aj preto, že už bol najvyšší čas, aby začali Pariškovej synovia opäť normálne žiť. "Moje deti sa veľmi báli chodiť do školy, že ma nakazia covidom a že im umriem," priznala dojímavý moment trojnásobná mama. Na začiatku však bolo rozhodnutie stráviť v USA "len" letné prázdniny, no v januári dostal Mirko nápad. "Prečo by sme mali čakať až do letných prázdnin, keď je situácia aká je, a navyše v januári mi môj onkológ povedal, že sa mám dať urýchlene zaočkovať," menuje Aneta zásadné momenty, keď o presťahovaní rozhodol aj systém očkovania, ktorý ju na Slovensku nechával výhľadovo ešte dlho čakať. V USA dostala vakcínu okamžite a celá rodina je už spokojnejšia.

​Parišková opísala aj opatrenia v USA, ktoré sú miernejšie ako u nás, čo sa týka fungovania ekonomiky, ale nosenie rúšok je podobne striktné. To platí aj pre školy, kde aktuálne zarezávajú Anetiny synovia. Tým ale poriadne naložili, keď chodia nielen do americkej školy, ale dištančne si robia úlohy aj do slovenskej školy a k tomu majú kopu pohybových aktivít, no vôbec sa nesťažujú. Cez víkend im vždy pripravujú nadupaný program, či už v podobe návštevy Disneylandu, alebo Cape Canaveral, odkiaľ štartujú vesmírne misie, čo troch chlapcov nesmierne zaujíma. Podstatné je, že rodina je spolu, v krásnom prostredí a Anetka si navyše kde-tu odskočí aj na Slovensko, a tak nie sú o nič ukrátení ani jej fanúšikovia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie