Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dcéra Bohdalovej, skvelá herečka Simona Stašová, prekvapuje: Nikdy som jej nepovedala "mami"!
Zdielať na

Dcéra Bohdalovej, skvelá herečka Simona Stašová, prekvapuje: Nikdy som jej nepovedala "mami"!

Archívna reportáž

Pri príležitosti krásneho jubilea, 90 rokov života Jiřiny Bohdalovej, si na mamu zaspomínala aj jej jediná dcéra, Simona Stašová. Aj ona si zvolila za povolanie herectvo, ale na rozdiel od Bohdalovej, stvárnila zväčša role v dramaticky ladených filmoch, hoci asi najslávnejšie sú napokon jej komediálne postavy, napríklad v Pelíškoch. Nikdy nechcela, aby ju porovnávali s mamou, teraz prezradila, čo to obnášalo, byť dcérou vo svojej dobe super slávnej Jiřiny Bohdalovej.

Simone Stašovej sa vďaka odlišnému priezvisku pomerne úspešne darilo vystupovať z tiena svojej slávnej mamy, nesmrteľnej Jiřinky Bohdalovej. Byť na výslní, pod neustálym drobnohľadom verejnosti a médií ju v rámci povolania nikdy nelákalo, necítila by sa v tejto polohe bezpečne, ako prezradila v rozhovore portálu Blesk.cz.

Počas detstva Stašová nevnímala mamu inak, ako iné mamy, myslela si, že všetky sú slávne a obracajú sa za nimi ľudia na ulici. Vtedy žila u prarodičov, a tak mamu brala skôr ako sestru. Zhodou okolností medzi Bohdalovou a jej mladšou sestrou je dvanásťročný vekový rozdiel, presne o toľko je zas od tety mladšia Simona, boli preto ako kamarátky.

Pripomeňte si úžasné scény so Simonou v Pelíškoch:

Na roky u starých rodičov, s ktorými žila aj ich Bohdalovej mladšia sestra, si rada spomína."Všetci doma mame hovorili Jiři, a tak som jej tak hovorila tiež a oni ma nechali. Takže Jiři sa stalo synonymom pre mami," priznala Stašová, že Bohdalke nikdy nehovorila "mama". Ani v puberte sa za ňu nehanbila, ako sa to niekedy v rodinách slávnych hercov stáva. "Ale ako každý mladý človiečik som si hľadala svoje miesto, kde budem len a len ja. Preto som sprvu na škole nechcela hrať žiadne komédie, len drámy, aby ma s mamou neporovnávali," tvrdí s tým, že sa jej to aj celkom podarilo. Neskôr už ako herečka bola a je rada, keď sa mama za ňou príde pozrieť do divadla na generálku, aby jej postrehmi pomohla k lepšiemu výkonu. Je na ňu, aj na ostatných kolegov tvrdá, ale konštruktívne. "Vždy sa nám to potom na premiére a pri reprízach vyplatí," velebí mamine prísne oko Stašová.

Na mamine narodeniny zverejňuje Simona Stašová ich spoločné fotky z jej detstva:

Simona nikdy s mamou nesúťažila. "So žijúcou legendou sa nesúťaží. Môžete sa nechať inšpirovať, ale rozhodne nie súťažiť, alebo si robiť hlavu z toho, že nedocielim to, čo mama," hovorí táto predstaviteľka charakterových rolí. Triezvo si myslí, že nepatrí medzi krásavice, podobne ako aj mama. "Dôležité je v tom našom povolaní, že chcete ľuďom niečo z javiska odkázať, pobaviť ich, rozosmiať, rozplakať, zamyslieť sa spoločne s nimi na tým naším životom... A tam naozaj nezáleží na tom, ako vyzeráte. Skôr akú silu v sebe nosíte, ako sa s tým všetkým dokážete popasovať. To je asi to najpodstatnejšie," dodala dcéra slávnej jubilantky. Oslavovať budú v úzkom kruhu rodiny a pár priateľov. Darček pre mamu vyrobila spolu so synmi. "To dôležité je byť spolu," povedala záverom.

Súvisiace články

Najčítanejšie