Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Archie oslavuje 2 roky! Zablahoželala mu aj kráľovská rodina, no TENTO trpký odkaz je jasný všetkým!
Zdielať na

Archie oslavuje 2 roky! Zablahoželala mu aj kráľovská rodina, no TENTO trpký odkaz je jasný všetkým!

Archívna reportáž

Syn Meghan a Harryho, vojvodov zo Sussexu, oslávil 6. mája druhé narodeniny. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, ako znie celé meno chlapčeka, sa už o mesiac dočká sestričky, no zatiaľ je stále hlavnou hviezdou on. Svojmu pravnukovi nezabudla zablahoželať ani kráľovná Alžbeta II., no ten odkaz je až do očí bijúci.

Už keď Meghan čakala svoje prvé dieťa, bolo jasné, že niečo je zvláštne. Rozhodnutie odsťahovať sa z Kensingtonu, ktorý obývali spolu s Kate, Williamom a ich deťmi, následne oddelenie sa od spoločného profilu na Instagrame, až po zvláštne zatajovanie sa posledné dni pred pôrodom, keď už svet nadobudol dojem, že bábätko sa narodilo a taja to.

A to ešte nikto netušil, čo bude nasledovať o sedem mesiacov. Začiatkom januára 2020 sa Harry a Meghan definitívne rozhodli opustiť kráľovskú rodinu, vzdať sa všetkých povinností, a dokonca sa odsťahovať za oceán. Hoci sa chvíľku tvárili, že si vybrali Kanadu, veľmi rýchlo sa presunuli do Meghaninho rodného Los Angeles. V lete si napokon kúpili neďaleko Santa Barbary, v luxusnom Montecite, obrovskú rezidenciu.

Synčeka ukázali dva dni po narodení, práve tieto zábery použila aktuálne v gratulácii kráľovná:

​Po ich rozhodnutí nasledovali kroky kráľovnej, ktorá im odobrala titul "kráľovská výsosť", ale aj zakázala používať slovo "royal", teda kráľovský, hoci na to fakticky nemala tak celkom právo, nakoľko to slovo nevlastní a nie je viazané na britskú monarchiu. No bol to jasný signál, že sklamali, ale aj nahnevali. To bolo cítiť aj na vzťahu bratov, Harryho a Williama. No najsmutnejšie je, že "sussexovci" v podstate Harryho rodinu odstrihli od Archieho. Je to už takmer rok a pol, čo ho kráľovná videla naživo naposledy. A teraz to dala aj jasne najavo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Hoci svojmu hrdzavému pravnukovi, ktorý otcovi akoby z oka vypadol, verejne zagratulovala, priložená fotka je veľavravná. "Želáme Archiemu všetko najlepšie k 2. narodeninám," stojí stručne v blahoprianí doplnenom červeným balónikom. No na fotke je Archie tesne potom, čo sa narodil. "Toto je také smutné," napísal jeden komentujúci. "Nemajú novšie fotky, ktoré by mohli použiť," myslí si ďalší. "Tak toto je fakt čudné," zhodnotil tretí a podobných komentárov bola väčšina. Rovnako to spravili pri svojom blahoprianí Archiemu aj Kate s Williamom, ktorí použili fotku z krstu, ktorá bola oficiálnym portrétom rodiny. Akurát, že rovnakú fotku použili aj pri minuloročnej gratulácii a text je do bodky, vrátane balóniku, ten istý, aký zverejnila aj kráľovná, a aký použili aj minulý rok, okrem číslovky, ktorá sa zmenila z 1 na 2.

Aj Harryho otec Charles nezabudol vnúčikovi blahoželať, ten použil čiernobielu fotku so synom a vnukom, no tiež je z krstu. Nech sa na to pozerá človek akokoľvek, odkaz, že s Archiem nie sú je jasný. A smutný.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie