Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel hviezdny spevák, mal len 59 rokov
Zdielať na

Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel hviezdny spevák, mal len 59 rokov

Zdroj: SITA

Smutná správa prišla z Veľkej Británie. Spevák, hudobník a niekdajší model, Nick Kamen, zomrel vo veľku 59 rokov. Správu pre britskú BBC potvrdil jeho brat.

Hoci od vydania posledného albumu Ivora Nevilla Kamena, ako znelo občianske meno speváka používajúceho len skratku Nick, uplynulo už takmer 30 rokov, jeho hity stále rotujú v rádiách. Minulý rok vyšla kompletná kompilácia, akoby to bolo znamenie, že kapitola sa môže uzavrieť. Hoci azda nikomu nenapadlo, že aj tá životná, ako informovala BBC.

Nick Kamen bojoval dlho so zákernou chorobou, podľa dostupných zdrojov malo ísť o rakovinu kostnej drene, pozostalí to ale nekonkretizovali. 

Pripomeňte si Nickov prvý obrovský hit:

Rodák z Essexu v Anglicku vydal počas pomerne krátkej kariéry päť albumov, pričom prvý vyšiel v roku 1987 a posledný v roku 1992. Zaznamenal dva obrovské hity, vďaka ktorým sa stal nesmrteľným. Jedným z nich je pieseň Each Time You Break My Heart, druhým I Promised Myself. Prvá z nich bola zároveň Nickovým prvým singlom a pôvodne si ju pre seba napísala Madonna, no napokon neprešla finálnym sitom, keď zostavila konečnú podobu albumu. "Láme mi srdce zistenie, že si odišiel. Bol si vždy taký milý, sladký človek a tak veľmi si trpel. Dúfam, že si šťastnejší, nech už si kdekoľvek," napísala smutné vyznanie práve Madonna, autorka Nickovho prvého hitu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Madonna (@madonna)

Pre svoju krásnu tvár a mimoriadnu podobu s Elvisom Presleym sa Nick presadil aj ako model, keď zažiaril v roku 1985 v reklame na známu značku džínsov. Okamžite sa z neho stal idol žien po celom svete a jeho koncerty boli sprevádzané nevídaným šialenstvom fanúšičiek. Nick sa nikdy neoženil a nemal deti, preto sa klebetilo aj o jeho orientácii, no faktom je, že mal údajne bezpočet románikov aj s mnohými celebritami, či už šlo o herečky, alebo modelky.

Súvisiace články

Najčítanejšie