Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žiadny film nenakrútil a predsa sa stal nezabudnuteľným! Zomrel komik, na ktorom sa smial každý
Zdielať na

Žiadny film nenakrútil a predsa sa stal nezabudnuteľným! Zomrel komik, na ktorom sa smial každý

Zdroj: youtube/printscreen

Niekedy píše osud skutočne veľmi zvláštne príbehy. Sú ľudia, ktorí o kariéru v šoubiznise ani veľmi nestáli, no stalo sa a dnes žiaria v jednom filme za druhým. Potom sú takí, ktorí poctivo herectvo študovali, no aj tak nikdy neprekročili tieň vedľajších postáv. A napokon sú tu ľudia, ktorí sa preslávili jednou jedinou scénkou tak, že ich pozná celý svet. Takým je aj španielsky komik Juan Joya Borja, ktorý, žiaľ, tento svet vo veku 65 rokov opustil.

Zo španielskej Sevilly prišla smutná správa. V miestnej fakultnej nemonici Virgen de Rocío zomrel celosvetovo preslávený komik Juan Joya Borja, informoval denník La Vanguardia. Malo ísť o náhly kolaps, pričom zdravotné problémy mal už od minulého roka, keď ho v septembri hospitalizovali. V marci sa ešte poďakoval fanúšikom, ktorí sa mu zložili na elektrický skúter. Ten potreboval po amputácii jednej nohy. Žiaľ, dlho jeho pomoc nevyužíval. Zomrel tri týždne po 65. narodeninách. 

Juan Joya Borja, rodený Sevillčan, už na prvý pohľad rozhodne nepôsobil ako hviezda televíznych obrazoviek. Starší šedivý pán, v jednoduchom oblečení, s príšerným chrupom, či lepšie povedané bez neho. No azda aj jeho špecifický vzhľad prispel k tomu, že svojím prejavom dokázal rozosmiať celý svet.

Pozrite si verziu zmenenú na tému aktuálneho diania na Slovensku:

Išlo konkrétne o scénku z relácie Ratones Coloraos, teda Farebné myši, kam ho v roku 2007 pozval ako hosťa španielsky zabávač Jesús Quintero. Juan mu porozprával príbeh z čias, keď pracoval ako pomocná sila v kuchyni. Aby si uľahčil prácu, nechal špinavé panvice odmočiť v mori, no keď ráno na miesto prišiel, nenašiel už, pochopiteľne, nič, panvice vzal príliv.

Príbeh by možno nebol taký smiešny, ak by ho nesprevádzali nekontrolovateľné výbuchy smiechu samotného rozprávača. Práve jeho nenapodobiteľný smiech ho preslávil a stal sa známym pod prezývkou El Risitas, teda niečo ako "Smieško". Od zverejnenia videa na Youtube v júni 2007 bolo zhliadnuté v originálnej verzii takmer 15 miliónovkrát, no to je len zlomok z toho, koľko miliónov pribudlo s titulkami vo všemožných rečiach a najmä, koľko prerobených verzií doplnených o titulky s celkom inou témou vzniklo, vrátane slovenských kreatívnych počinov. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie