Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zomrel slávny seriálový komisár, je za tým zlyhanie srdca
Zdielať na

Zomrel slávny seriálový komisár, je za tým zlyhanie srdca

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Smutná správa prišla z Francúzska, kde naposledy vydýchol slávny seriálový policajný komisár Moulin. Vo veku 78 rokov ho zradilo srdce.

Francúzsky herec a režisér Yves Rénier, ktorý bol od polovice 70. rokov známy najmä ako predstaviteľ seriálového komisára Moulina, zomrel v noci z piatka na sobotu. Príčinou bolo srdcové zlyhanie, ako informovala hercova manželka. 

Yves Rénier sa narodil v roku 1942 vo Švajčiarsku, je mama bola Američanka, otec Francúz. Pôvodne o kariére herca neuvažoval, chcel byť pilotom lietadla. Debutoval ako filmový herec v roku 1961 v jednej z filmových adaptácií slávneho románu Alexandra Dumasa Gróf Monte Christo. V roku 1965 účinkoval v úspešnom seriáli Belphégor po boku speváčky Juliette Gréco.

Pripomeňte si zosnulého herca v jeho životnej úlohe:

Skutočne sa preslávil až v seriáli Komisár Moulin, ktorého prvé diely vznikli v roku 1976 a posledné mali premiéru v roku 2008. Medzitým hral Rénier aj vo viacerých filmoch. Vo vysielaní československej televízie sa kriminálna séria o parížskom komisárovi Moulinovi objavila len tri roky po francúzskej premiére a získala si obrovskú popularitu. 

V ostatných rokoch bol Rénier obsadený napríklad aj do úspešného televízneho filmu o Jacqueline Sauvage, ktorý bol nakrútený podľa skutočnej udalosti. Táto žena bola v roku 2014 odsúdená na 10 rokov väzenia za to, že loveckou puškou zastrelila muža, ktorý ju celé desaťročia bil. Francúzsky prezident François Hollande jej v roku 2016 udelil milosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie