Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tak TOTO si Dominika Gottová nezaslúžila počuť! Ľudia v Prahe sa k nej správajú otrasne!
Zdielať na

Tak TOTO si Dominika Gottová nezaslúžila počuť! Ľudia v Prahe sa k nej správajú otrasne!

Archívna reportáž

Dominika Gottová (47) je v Prahe, kde prišla na skok z Helsínk, len pár dní a už začala mať problémy, kvôli ktorým odtiaľ odišla žiť do hlavného mesta Fínska. V domovine totiž neustále vzbudzuje pozornosť ľudí a médií, čo je jej na obtiaž. Veľmi tým trpí najmä jej psychika a ako sa ukázalo, trápenie utápa následne v poháriku. Najhoršie je, keď musí strpieť nemiestne poznámky od úplne cudzím ľudí, ktorí akoby zabudli na slušnosť.

Faktom je, že z veľkej časti za rozhádzané nervy najstaršej dcéry zosnulého maestra Gotta môže jej manžel Timo Tolkki, ktorý trpí maniodepresívnymi stavmi a tiež obľubuje alkoholové opjoenie. To pochopiteľne malo na najstaršiu Gottovu dcéru zlý dopad a jej otec bol preto vždy proti vzťahu s týmto hudobníkom. No napriek tomu sa jej zrejme zdá, že život s ním v Helsinkách by aj tak mohla znášať lepšie, ako neustále ataky od českej verejnosti.

Nedá sa nevšimnúť, že Dominika dosť pribrala a jej tvár vyzerá akoby bola opuchnutá. Väčšina si to dáva do súvislosti s jej závislosťou na liekoch a alkohole. Ona si myslí, že pribrala hlavne z dôvodu nedostatku pohybu. Nikto cudzí by jej však v rámci slušnosti nemal do jej spôsobu života zasahovať, alebo ju na niečo upozorňovať, pokiaľ ho sama nepožiada. "Viem, že som pribrala, ale za to mohla strata zamestnania a neustále sedenie doma - a tiež moje zdravotné problémy. Ale aby mi pani predavačka v supermarket povedala, aby som si namiesto klasického jogurtu, ktorý som si chcela kúpiť, radšej vzala nízkotučný, to už je na mňa veľa," zverila sa so svojim zážitkom s pocitom krivdy denníku Aha! nespokojná najstaršia dcéra "zlatého slávika".

Dominika sa pokúsila čosi zarobiť aj cez knihu o jej otcovi:

​Problémy s dotieravou pozornosťou ľudí a dokonca až atakmi na jej osobu trápili Dominiku počas celého pobytu v Prahe, zhoršilo sa to však najmä od úmrtia jej slávneho otca. Nemala pokoj ani počas výkonu práce, ktorú si našla  v jednom obchodnom centre v Prahe. "Keď som ešte robila v bare či v lahôdkach, ľudia sa na mňa chodili pozerať ako na zver niekde v pavilóne. Bolo to strašné! Toto vo Fínsku nezažijem," posťažovala sa. Iste by bolo ideálne, keby si našla prácu niekde mimo dosahu verejnosti. Také ponuky sú pre ňu zrejme obmedzené a ona bez zdroju príjmov v prenajatom byte a možnosti zakúpiť si aspoň bežné životné potreby, samozrejme byť nemohla, a tak zobrala, čo sa jej pritrafilo a zároveň ju aj baví.

​Ale nie je to len práca, kde na ňu hľadeli zvedavé kritické oči verejnosti. "Pri ceste metrom alebo električkou som neustále počula ako sa o mne ľudia, často nevyberane, bavia," opísala hanebné správanie cudzích ľudí v MHD. Na taxík, ani vlastné auto nemala a nemá dostatok peňazí, a tak na prepravu musí voliť bežné pražské spoje. Z tohto začarovaného kruhu sa chudobná dcéra bohatého otca vymaniť v domovine nemohla. Snáď sa rozhodla správne, že sa vrátila k manželovi do Helsínk, kde dostali sociálny byt a finančnú podporu. Aj od neho má zatiaľ pokoj, musel odísť kvôli práci do Mexika, kde žije už vyše dvoch rokov. Zatiaľ je tam vraj spokojná a cíti sa šťastná. Jej priatelia a priaznivci jej iste želajú, aby to tak zostalo natrvalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie