Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dominika Gottová je späť v Prahe! Podľa výzoru je na tom ešte horšie!
Zdielať na

Dominika Gottová je späť v Prahe! Podľa výzoru je na tom ešte horšie!

Archívna reportáž

Od smrti Karla Gotta sa podľa všetkého najviac zmenil život jeho najstaršej dcére Dominike. Chcela splniť otcove želanie, začať od začiatku, rozviesť sa s manželom, žiť v rodnej Prahe. Hoci to skúsila, dopadlo to mizerne. Až sa napokon presne po roku rozhodla vrátiť do Helsínk s plánom žiť opäť s manželom Timom Tolkkim. Ale nezdá sa byť všetko ideálne.

V utorok sa vrátila Dominika Gottová (47) späť do Prahy, no rozhodne nie so zámerom v hlavnom meste Česka aj ostať, píše portál Blesk. V Helsinkách sa cíti dobre a je šťastná, že tam má pokoj, ktorý jej v rodisku nebol dopriaty. Potrebuje ho, aby sa mohla vyliečiť zo svojich závislostí. Neustála pozornosť médií a ľudí narušili jej psychiku a na upokojenie a uvoľnenie brala lieky a popíjala alkohol. To poškodilo jej zdravie a v spojení s nedostatkom pohybu kvôli pandémii a lockdownu spôsobilo, že výrazne pribrala a napuchla jej tvár. Ako bolo vidieť po jej prílete na pražské letisko, je to stále horšie, aktuálne fotky si môžete pozrieť TU.

Dominikin príchod do Prahy mal byť vraj tajný, ale niekto ju stihol vyfotografovať, ako ide k autu spolu s priateľom, ktorý ju prišiel privítať a odviesť aj s batožinou do jej prenajatého bytu. Ten chce vypratať a a nábytok spolu s vecami dá sťahovacej firme previezť do Helsínk. Tam vo februári prevzali spolu s manželom Timom Tolkkim trojizbový sociálny byt. K tomu dostali aj sociálnu podporu, z ktorej ho čiastočne zariadili. Najstaršia dcéra Karla Gotta ho chce doplniť nábytkom, ktorý má zatiaľ ešte stále v pražskom byte. Nejaký čas tu zostane, aby všetko pripravila na prevoz do Fínska. Ale má aj iný dôvod. "Chcem sa stretnúť s kamarátmi a rozlúčiť sa s nimi. A samozrejme sa budem venovať mamičke, ktorej je po prekonanom covide už dobre. Vďakabohu, že prežila," prezradila Dominika dobré správy.

Dominika bojuje ako sa dá, nejaké prostriedky jej priniesla aj kniha o otcovi:

​V Helsinkách už stihla podstúpiť liečbu svojich závislostí. "Desať dní som bola na klinike, následne som bola v domácom liečení, kde ma pravidelne kontrolovali, vrátane odberu krvi. Na terapie budem teraz dochádzať ambulantne," vysvetľovala po prílete pre portál Ahaonline. "Musím na sebe ešte zapracovať, ale inak sa cítim ďaleko lepšie. Začala som behom liečenia obmedzovať aj alkohol, ktorý moje telo tiež ničil. Dávam si už maximálne pohárik denne," zverila sa Gottová. Hlavným problémom podľa jej vyjadrenia sú ale tabletky na spanie. Brala ich neprimerane veľa, bez nich vraj nedokázala vôbec zaspať. Kombinácia s alkoholom je ale priam vražedná a na zdraví Dominiky sa to prejavilo. Zdravotný stav mala pred odchodom do Fínska takmer kritický. K tomu aj dosť pribrala, čo býva prejav problémov s pečeňou či s obličkami.

​V Helsinkách zrejme našla Gottova dcéra, ktorá sa vraj dobrovoľne vzdala nároku na dedičstvo po svojom bohatom slávnom otcovi, to, čo potrebovala. "Mám domov vo Fínsku a som tam opäť šťastná! To je jediné, na čom mi záleží," tvrdí Dominika. V Prahe zostala bez práce a peňazí v prenajatom byte, ktorý nemala z čoho platiť, celkom zúfalá. Neustála pozornosť a útoky ju zraňovali. Východisko videla v návrate do Helsínk, kde jej s manželom podali úrady pomocnú ruku v podobe bytu a sociálnej podpore. "Mám tam domov! Moje prianie k Vianociam - vrátiť sa k Timovi a opäť spolu žiť, sa vyplnilo," povedala. To je ale stále tak trochu otázne, lebo Tolkki je v podstate neustále v Mexiku, kde sa mu veľmi zapáčilo a žije tam už pomaly rok a pol takmer bez prestávky. Ktovie, či sa tak nadšene, ako Dominika, pohrnie do starých koľají aj on. Ostáva veriť, že áno, inak by to ju to mohlo psychicky značne zlomiť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie