Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Kráľovná spravila veľké gesto, aby uchránila Harryho od hanby!
Zdielať na

Kráľovná spravila veľké gesto, aby uchránila Harryho od hanby!

Archívna reportáž

Kráľovná sa rozhodla urobiť gesto v prospech jej mladšieho vnuka, princa Harryho, aby ho ušetrila od nepríjemných pocitov počas pohrebného obradu jeho starého otca, princa Philipa. Vojvoda zo Sussexu totiž pred mesiacom prišiel nedobrovoľne o vojenské hodnosti, o ktoré sa zaslúžil počas 10 rokov služby v kráľovskej armáde. Ak by sa tak nestalo, mohol sa na smútočnom obrade spolu s bratom odieť do uniformy, čo by aspoň na oko zakrylo rozdiel, ktorý stratou titulov medzi bratmi nastal. Ani tituly vojvodu a princa, ktoré mu ešte stále prináležia, ho totiž v pomyselnom rebríčku členov kráľovskej rodiny neposúvajú do najužšieho okruhu monarchov.

Kráľovná Alžbeta II. rozhodla, že sa nikto z účastníkov poslednej rozlúčky s princom Philipom, naplánovanej na 17. apríla, nesmie obliecť do vojenskej rovnošaty. Princovi Harrymu už ani neprináleží, a práve preto ho chcela podľa informácii denníka The Sun jeho stará matka ušetriť nepríjemných pocitov a zahanbenia, keď by bol ako ako päsť na oko v civilnom oblečení medzi rodinnými príslušníkmi v uniformách.

Od príchodu princa Harryho do Londýna kvôli pohrebu starého otca sa pozornosť sústredila najmä na pošramotené vzťahy medzi ním a jeho bratom a tiež na to, ako bude jeho účasť na pohrebe vyzerať po tom, čo prišiel o kráľovské tituly a vojenské hodnosti. Práve nezhody nepekne poznačili túto smutnú udalosť a namiesto toho, aby sa verejnosť venovala odkazu a pamiatke vojvodu z Edinburgu, riešila sa urazená Meghan, rozhádaní princovia či to, čo si na seba na smútočný obrad oblečú. A nešlo vraj len o bratov Harryho a Williama, nadšení totiž neboli ani predstavitelia kráľovského námorníctva, keď sa špekulovalo o tom, že si uniformu oblečie aj princ Andrew, syn zosnulého vojvodu.

Princ Harry bol na uniformu a hodnosti, ktoré získal v službách armády vždy mimoriadne pyšný, o všetko však prišiel rozhodnutím odísť zo služieb kráľovskej rodiny a žiť život celebrity po boku manželky Meghan v USA:

​Ten bol totiž v posledných rokoch namočený do obrovského škandálu s pedofilnými výletmi s Jeffreym Epsteinom, ktorých sa mal zúčastňovať. Kráľovská rodina tento prešľap všemožne zametá pod koberec a mlčí, avšak nečudo, že kráľovské námorníctvo s ním nechce mať už nič spoločné. Kráľovná však všetky špekulácie uťala a rozhodla, že sa na obrade neukáže žiaden člen rodiny vo vojenskej uniforme. Navrhla, aby každý člen rodiny prišiel v klasickom obleku s kravatou."Je to najlepšie riešenie pre všetkých," vyjadril sa zdroj z vojenského prostredia.

Na oficiálnych profiloch členov kráľovskej rodiny pribúdali ostatné dni krásne fotky zosnulého princa s rodinou:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Zároveň tým urobila ústretový krok najmä voči princovi Harrymu, pre ktorého bola služba v armáde srdcovou záležitosťou. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že ho skutočnosť, že prišiel spolu s titulmi aj o vojenské hodnosti veľmi sklamala, a tak by ho mohli príbuzní odetí v uniforme, v ktorej si on odslúžil azda najviac, celkom zarmútiť. Na tradičnom smútočnom odeve všetkých zúčastnených pribudne aj ďalšia "novinka", ktorá však smutne odráža dobu, v ktorej sa ľudstvo ocitlo. Tváre smútiacich hostí bude povinne zakrývať ochranná maska v podobe respirátora či rúška, a to vrátane samotnej trúchliacej vdovy, kráľovnej Alžbety II.

Súvisiace články

Najčítanejšie