Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Predčasne zomrela už druhá hviezda Sopranovcov! Herec bojoval do poslednej chvíle
Zdielať na

Predčasne zomrela už druhá hviezda Sopranovcov! Herec bojoval do poslednej chvíle

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Jeden z najúspešnejších, najlepšie hodnotených seriálov tak kritikmi, ako aj divákmi, ktorý ocenili cenami Emmy aj Zlatý glóbus, prišiel o druhú hviezdu. Po hlavnej postavu série Sopranovci o mafiánskej rodine, Jamesovi Gandolfinim, ktorý zomrel v roku 2013 ako len 51-ročný na infarkt, odišiel cez víkend na druhý svet aj Joseph Siravo, ktorý hral jeho otca.

Smutná správa prišla cez víkend z USA. Po dlhom a ťažkom boji s rakovinou napokon v nedeľu zákernej chorobe podľahol vo veku 64 rokov americký herec, rodák z Washingtonu Joseph Siravo. Správu zverejnila jeho dcéra, Allegra Okarmus, píše denník The Independent

"Bola som pri ňom, keď môj drahý otec dnes ráno odišiel, pokojne, v jeho milovanom dome. Máme také šťastie, že nás tak veľmi miloval. Som obrovsky vďačná, že som ho tu na Zemi mala a viem, že neodišiel ďaleko. Mal tak veľa zásluh, ale jeho najobľúbenejšia rola bola Nonno Joe," napísala na Instagram zronená dcéra a pridala aj fotku Sirava s ňou a jeho milovaným vnukom, pre ktorého bol Nonno Joe, teda z taliančiny dedko Joe.

Pripomeňte si Sirava v slávnom filme Carlitova cesta:

Siravo naplno prerazil vo svete filmu jednou z hlavných úlohu v slávnom mafiánskom filme Carlitova cesta po boku Al Pacina a Seana Penna, neskôr zažiaril aj vo filme o O. J. Simpsonovi. Výborné divácke ohlasy mal aj film Trinásť rozhovorov o tom istom a posledný Siravov film The Report z roku 2019. Objavil sa aj v mnohých seriáloch, ako Zákon a poriadok, Špinavé sexi prach, Spravodlivosť v krvi, ale najmä v už priam kultových Sopranovcoch.

Za hercom smúti aj jeho herecká kolegyňa:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Donna Murphy (@officialdonnamurphy)

Hoci bol medzi Jamesom Gandolfinim a Josephom Siravom vekový rozdiel len štyri roky, predsa si ho režisér vybral na stvárnenie Tonyho otca, ako sa hlavná postava v úspešnom mafiánskom seriáli Sopranovci. Siravo sa role Johnnyho Soprana zmocnil výborne, rovnako ako ďalších postáv vo filmoch a seriáloch, kde pre svoje talianske gény a zjavne južanský vzhľad neraz predstavoval "talianskych mafiánov". V skutočnosti mal vyštudovaný Stanford, ako aj Tisch School of the Arts na Newyorskej univerzite a pôsobil roky aj ako pedagóg. Jeho priatelia, kolegovia a blízki za ním smútia, ako za dobrým, srdečným, vtipným a večne usmiatym človekom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie