Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dominika Gottová je už doma z odvykacej liečby! TOTO je výsledok!
Zdielať na

Dominika Gottová je už doma z odvykacej liečby! TOTO je výsledok!

Archívna reportáž

Len niečo vyše roka vydržala Dominika Gottová v rodnej Prahe. Hoci mala nastať úplna zmena jej života, ako sľúbila otcovi, dokonca podala žiadosť o rozvod, napokon sa nič z toho nekonalo. Dominika bola na tom v Česku zle, pre pandémiu prišla o prácu, no, žiaľ, neprišla o chuť na alkohol a tabletky. To sa výrazne podpísalo na jej zdraví a následne aj vzhľade. A rozhodla sa s tým vraj už skutočne čosi spraviť.

Život v Helsinkách, kam sa Dominika Gottová vrátila vo februári prebrať sociálny byt spolu s manželom, jej zatiaľ prospieva. Stihla už aj absolvovať pobyt v liečebni a teraz doma pokračuje v ambulantnom liečení. Manžel Timo Tolkki ju podporuje na diaľku z ďalekého Mexika, kam musel odísť kvôli práci. Snáď jej predsa len pomohol odchod z Prahy, kde mala neustále v pätách zvedavcov, čo ju značne znervózňovalo. Stres sa u nej vystupňoval natoľko, že bez alkoholu a tabletiek si už nevedela rady. Jej zdravotný stav sa veľmi zhoršoval.

V Prahe nechcela podstúpiť liečbu z dôvodu veľkej publicity. Helsinki jej poskytli anonymitu, po ktorej túžila. Nemusí sa obávať, že z nejakého rohu vybehne paparazzi a odfotí ju v nevhodnej chvíli. Ani v liečebni, kde sa odhodlala podstúpiť liečbu, ju nikto nesledoval, pretože tam je neznámou osobou. Chvíľu o sebe nedala vedieť, no konečne sa predsa len ozvala. "Tu v Helsinkách som bola už pred tromi rokmi na jednej klinike, kde mi z toho pomohli. A tak som sa rozhodla liečbu znovu podstúpiť tu, kde mám pokoj. K tomu sa pokúsim zbaviť aj závislosti na alkohole. Ale tie lieky sú teraz podstatnejšie, zničila som si tou závislosťou telo a bolo to už nebezpečné. Mám teraz iné lieky, ktoré ma upokojujú a spím po nich," zverila sa Dominika portálu Super.cz.

​Teraz si už užíva nový byt vo fínskej metropole. Býva v ňom zatiaľ sama, pretože jej manžel, talentovaný gitarista Timo Tolkki, odletel do Mexika za povinnosťami. "Timo musel do Mexika pracovne, podporuje ma na diaľku a sme denne v kontakte," vysvetlila. Našiel si tam okruh priaznivcov, pre ktorých koncertuje a dáva aj súkromné lekcie z hry na gitaru, dokáže si tak aspoň niečo zarobiť. Pobyt v Mexiku mu iste prospieva aj vďaka slnku, ktorého je v Helsinkách počas zimných mesiacov málo. Dlhé roky totiž trpí bipolárnou poruchou a jeho výkyvy nálad Dominika veľmi ťažko znášala. Práve preto vraj prepadla depresiám, ktoré zaháňala alkoholom a liekmi. Vzťah medzi ňou a manželom sa začal rúcať a ona to riešila útekom do Prahy. Jej slávny otec jej vždy odporúčal, aby sa s ním rozišla.

​Timo sa však nevzdával a do Prahy za ňou parkrát prišiel, aby sa zmierili, čo Dominika na oko odmietala. V Prahe však zrejme nenašla to, po čom túžila, navyše prišla o prácu a chýbali jej peniaze. Nakoniec to bol práve Timo, kto manželke podal pomocnú ruku. Stretli sa spolu vlani v novembri v Helsinkách, kam ona priletela z Prahy a on z Mexika, aby spolu vybavovali žiadosť o sociálny byt. Ten dostali teraz vo februári a najstaršia dcéra Karla Gotta si ho prišla do Helsínk spolu s manželom prevziať a zariadiť. Odvtedy sa do Prahy nevrátila, stihla podstúpiť liečbu v tamojšej liečebni. "Bola som prepustená domov. V liečbe pokračujem ambulantne, som stále pod dohľadom lekárov. chodia mi domov kontroly a keď zistia, že liečbu nedodržiavam, tak mi ju okamžite ukončia," prezradila Gottová. Lieky nemohla vysadiť hneď, ale postupne sa chce zbaviť závislosti nielen na nich, ale aj alkohole. A snáď nájde v Helsinkách aj prácu, čo sa jej v Prahe nedarilo.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie