Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tá ale vyrástla! Monika Beňová ukázala dcérku, má TOTO zvláštne a výrazné poznávacie znamenie!
Zdielať na

Tá ale vyrástla! Monika Beňová ukázala dcérku, má TOTO zvláštne a výrazné poznávacie znamenie!

Archívna reportáž

Takto pred rokom nikomu ani nenapadlo, že europoslankyňa Monika Beňová sa ešte stane mamou. Síce bolo známe, že má o 16 rokov mladšieho, bezdetného priateľa, no vzhľadom na jej vek sa nad materstvom už nikto ani nezamyslel. Zjavne okrem Beňovej a jej partnera, Ľubomíra Klča. Tí boli odhodlaní natoľko, že sa im podaril malý zázrak.

Hovorí sa, že "keď niekto niečo chce, celý vesmír sa spojí". A Monika Beňová (52) s jej priateľom, advokátom Ľubomírom Klčom (36), zjavne veľmi chceli a vesmír ich vyslyšal. Síce sa nikdy europoslankyňa nevyjadrila k tomu, či im k dieťatko pomohla reprodukčná medicína, no aj keby, podstatné je, že sa jej podarilo donosiť zdravú dcérku. 

Hoci išla napokon Leuška z maminho brucho o niečo skôr pre zdravotné komplikácie Beňovej spôsobené tehotenstvom, ako vysoký tlak a cukrovka, nič zásadné to pre jej zdravie neznamenalo. Dokonca ani rozmery bábätka, 48cm a 2,9 kg, nedávali znať, že ešte malo byť pár týždňov v brušku. Lea bola skutočne len o máličko drobnejšia, ako priemerné novorodeniatka.

Beňová je od októbra na materskej a veľmi si to užíva:

​Monika Beňová si tak mohla vziať dcérku domov po pár dňoch a nemusela čakať na dosiahnutie istej minimálnej váhy, ako je to pri výraznejšie predčasne narodených deťoch. To si zažila pri prvom synovi, ktorý mal pôrodnú váhu 1000 gramov a meral len ako malá bábika - 28 cm. Na dnes 32-ročnom mužovi s diplomom z VŠ však jeho úvodný životný boj nezanechal žiadne stopy. Úplne iná káva je ale jeho sestra, Lea. Síce to, že je drobnejšia nikomu v rodine neprekážalo, no ak by aj mali obavy, už môžu byť spokojne zažehnané.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

"Leuška moja zlatá zadriemkala na mamine," napísala Beňová k rozkošnej fotke, kde si bábo spokojne odfukuje. No fanúšikov zaujalo najmä to, aká je už veľká. Skutočne po minibábätku z pôrodnice už niet ani stopy. Leuška má líčka na zjedenie, hoci sa zdá, že je aktuálne trápi bábätkovská krupička na tvári. Tá ale onedlho zmizne a zatiaľ si bude dievčatko spokojne rásť ďalej. Čo ale tak skoto nezmizne je "znamienko" na zátylku, ľudovo nazývané aj "bocianie uštipnutie", "anjelsky bozk", alebo jednoducho "oheň". Malá Lea ho má výrazné na zátylku. "Naša Lea má na hlávke motýlika," napísala k fotke Beňová a je zrejmé, že si z toho ťažkú hlavu nerobí. Fľak zvykne zmiznúť okolo roka, v niektorých prípadoch pretrvá aj viac rokov a v drvivej väčšina prípadov odíde najneskôr počas škôlkarskych liet.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Ako Beňová v komentároch priznala, zatiaľ je dcérka celý otec, no niekedy sa to zvykne po roku aj výrazne meniť. Isté ale je, že to je pre Beňovú a jej partnera najmenej. Jediné dôležité je zdravie, táto "fráza" platí ostatné mesiace ešte dôraznejšie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie