Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dominika Gottová uznala, že je na tom zle! Sotva prišla do Fínska, už aj išla na odvykaciu liečbu!
Zdielať na

Dominika Gottová uznala, že je na tom zle! Sotva prišla do Fínska, už aj išla na odvykaciu liečbu!

Archívna reportáž

Mnohé nešťastné udalosti a rozhodnutia v živote najstaršej dcéry Karla Gotta boli strebodom záujmu verejnosti v Česku aj na Slovensku dlhé roky, ešte viac od smrti jej slávneho otca. Aj keď ho Dominika Gottová milovala, nedokázala brať jeho dobré rady ohľadom jej súkromného života dostatočne vážne. Aj preto sa zrejme bohémsky spôsob života, ktorý viedla, vymkol jej kontrole a Dominika stratila po nejakom čase pevnú pôdu pod nohami. Jej manžel, fínsky populárny hudobník, jej nebol práve majákom v tme, keďže sám má problém s alkoholom a trpí aj bipolárnou poruchou.

Podľa informácií, ktoré priniesol denník Blesk.cz, sa Dominika Gottová (47) odhodlala ísť vo Fínsku, kde momentálne už pár týždňov žije v sociálnom byte so svojim manželom, na protialkoholické liečenie. Aj keď, podľa jej vlastných slov, ju tam nepriviedol alkohol, ale problémy so spánkom.

Mnohí sa však zhodnú na tom, že v konečnom dôsledku je Dominika Gottová ako svojprávna osoba za všetko vo svojom živote zodpovedná. Avšak priaznivci jej otca, ktorí udalosti v jej živote pozorne sledujú tvrdia, že skôr, ako ju ktokoľvek odsúdi, mal by zvážiť fakty. Jej slávny vlastný otec ju spočiatku nepriznával, neskôr pod tlakom médií otcovstvo priznal, ale pre Dominiku to v jej práve začínajúcej puberte nebol zrejme práve ten správny okamih. Vo veľmi skromných pomeroch vyrastajúce dievča bez otca a aj často neprítomnej pracujúcej mamy, sa odrazu ocitlo v bohémskom svete celebrít, kde jej otec hral prím. To iste poznačilo jej predstavy o ideálnom svete. Po deťoch vraj netúžila, ale teraz nemá okrem mamy nikoho blízkeho, ak nepočítame jej neveľmi ideálneho manžela.

Dominika bola vždy spomedzi Gottových dcér za "rebelku", od smrti slávneho českého speváka sa však ešte intenzívnejšie zmieta v zdravotných a finančných problémoch:

​To sa v plnej miere ukázalo prednedávnom, keď Dominika odletela do Helsínk, aby spoločne s manželom prevzali sľúbený byt od štátu, čo sa aj podarilo. Jej manžel Tolkki sa ale veľmi rýchlo vrátil do Mexika, kde už veľmi spokojný žije vyše roka a po jeho boku sa objavovali tamojšie mladé ženy. Jeho psychike iste slnkom zaliate Mexiko prospieva a trápenie jeho manželky ho zrejme veľmi nezaujíma, hoci na spoločné bývanie pristúpil. Dominika sa ale sama rozhodla podstúpiť avizovanú liečbu v tomto čase pochmúrnom a chladnom Fínsku, ktorú v Prahe odmietla. "Túto liečebňu vo Fínsku poznám, bola som tu kvôli nespavosti hospitalizovaná už na jeseň 2018. A mám tu pokoj,"  vysvetlila svoje rozhodnutie médiám.   

​Nešťastná Dominika síce nepriznáva svoje problémy so závislosťami, no o alkohole a tabletkách na upokojenie sa v jej prípade hovorí už roky. Azda je dobre, že sa liečbu rozhodla podstúpiť vo Fínsku, kde na ňu nie je vyvíjaný tak tlak. Jej opuchnutú tvár ale možno považovať za veľké varovanie v rámci stavu zdravia. "Zo stresu som v poslednej dobe veľmi zle spala a naozaj to nešlo riešiť toľkými liekmi na spanie. Preto som vyhľadala pomoc. Nie je začo sa hanbiť, stať sa to môže každému," priznala. Karel Gott vraj spoločne s manželkou Ivanou jej odporúčali liečenie v Prahe, ale to nepodstúpila. Možno jej otec mohol pomôcť aj inak, ale sám sa zmietal posledné roky života v ťažkej chorobe. Snáď sa Dominika dostane konečne na dobrú cestu, hoci jedna veta z jej priznania veľmi znepokojuje. "Jeden pohárik denne si potom dám rada, ale potrebujem to stiahnuť na únosnú mieru," vyjadrila sa a azda každý vyliečený alkohol vie, že tak to nefunguje, jeden pohárik proste neexistuje. "Snáď otec z neba vidí, že sa snažím. Držte mi palce," povedala Dominika a dodala, že nevie, ako dlho na liečení bude. Nepochybne jej ale všetci tie palce držia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie