Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
To UŽ?! Leuška Moniky Beňovej mala veľkú premiéru, prežíval to aj jej otec Ľubomír!
Zdielať na

To UŽ?! Leuška Moniky Beňovej mala veľkú premiéru, prežíval to aj jej otec Ľubomír!

Archívna reportáž

Presne štyri mesiace je na svete Lea Klčová, dcéra 52-ročnej Moniky Beňovej a 36-ročného Ľubomíra Klča. Dievčatko sa môže pochváliť viacerými zaujímavými údajmi spojenými s jeho príchodom na svet. Leuškina mama patrí iste medzi najstaršie rodičky v našich končinách, medzi ňou a jej bratom je tiež rekordný vekový rozdiel, až 32 rokov, a napokon - jej mame sa podarilo dojčiť aspoň pár týždňov, hoci o tom mnohí pochybovali. Teraz prišiel čas posunúť sa ďalej.

Europoslankyňa sa už nejakú dobu vznáša na obláčiku absolútneho šťastia. Spokojný partnerský vzťah, šikovný syn Martin (32) z prvého manželstva a napokon, stelesnená láska v podobe dcérky Leušky. Tá sa síce narodila pre mamine zdravotné problémy spojené s tehotenstvom o pár týždňov skôr, no je to zdravé dievčatko, ktoré rastie jedna radosť a robí rodičom veľkú radosť.

Monika Beňová pozitívne prekvapila hneď po pôrode, že bola odhodlaná dojčiť. Zadovážila si aj odsávačku mlieka a zázračnú tekutinu dcérke dávala pokiaľ to išlo. Žiaľ, darilo sa to len niekoľko týždňov, potom už museli prejsť na umelé mlieko. No každá kvapka toho materského sa počíta. 

Beňová rozhodne ani sekundu neľutuje, že sa rozhodla mať druhé bábätko:

​Ako to už pri bábätkách a ich papaní býva, v našich končinách sa odporúča začať s prvými príkrmami o niečo skôr pri deťoch, ktoré sú na umelom mlieku. Kým dojčené obvykle začnú s prvými ochutnávkami od šiesteho mesiaca, deti na umelom mlieku dostanú prvé "skutočné" jedlo už ako štvormesačné. A tak Lea s úderom štvrtého mesiaca dostala svoj prvý pokrm. "Prvá mrkvička uvarená," pochválila sa Beňová na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Nakoľko sa množili otázky, ako Lea na oranžové čudo reagovala, europoslankyňa pridala rozkošnú fotku, kde je zrejmé, že malá slečna si pozornosť oboch rodičov pri tak významnej chvíli skutočne užila. "Mrkva chutila, aj úsmevy boli, aj jamky v líčkach, už je veľká, už nepije len mliečko," napísala Monika Beňová k rozkošnej rodinnej fotke. Ako ale priznala, bábo zvládlo len päť kávových lyžičiek,  no na prvý pokus je to perfektné, ako uznali aj mnohé mamičky v debate. Teraz čaká Leu obdobie objavovania chutí a ak bude papkáč, aj kilá pôjde pekne hore. 

Súvisiace články

Najčítanejšie