Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nvotová minulý rok zúfalo rozpredávala majetok, teraz si užíva už dva mesiace Maldivy a odkazuje TOTO!
Zdielať na

Nvotová minulý rok zúfalo rozpredávala majetok, teraz si užíva už dva mesiace Maldivy a odkazuje TOTO!

Zdroj: Instagram/DN

U nás je takmer všetko pozatvárané, poloprázdne ulice, ľudia s rúškami na tvári, sivá zimná obloha a všadeprítomné obavy. Nikto netuší, kde číha nebezpečný neviditeľný vírus. No inde na svete sú slnkom zaliate pláže s bielym pieskom, krištáľovočistá voda a veselí ľudia. Tie zázračné miesta ako v rozprávke sú aj na Maldivách. Nečudo, že tí, ktorí na to majú a neboja sa, tam odlietajú aspoň na nejaký čas, aby sa vykúpali v lúčoch slnka s pocitom bezstarostnosti. Niečo o tom vie aj Dorota Nvotová, ktorá tam už pár týždňov pobýva.

Na Slovensku sa muzikantke, speváčke, herečke a podnikateľke Dorote Nvotovej (38), dcére Jara Filipa a Anky Šiškovej, veľmi nedarí. Najmä posledný rok sa jej akoby priam až lepila smola na päty. Súvisí to však s jej prácou, ktorá je ale zároveň aj jej koníčkom. A je to konkrétne hudba, spev a cestovanie. Inokedy práca snov, žiaľ, už dlhé mesiace veľmi zlá kombinácia na uživenie sa.

Aby tejto súčasnej realite doma unikla, odletela Dorota koncom minulého roka na Maldivy spolu so synčekom Filipom. Vlastní tam totiž malý hotelík neďaleko pláže. Hoci má plné ruky práce s jeho zabezpečením pre turistov, je spokojná. Ona a jej cestovná kancelária tam pozývajú všetkých odvážlivcov a romantikov, aby si užili radosť aspoň na nejakú chvíľu.

Minimálne tak, ako Maldivy, miluje Dorota aj Nepál:

Tým, ktorí závidia Dorote luxus a rozprávkový život, odpovedala s pokojom, aby vysvetlila realitu, ktorú tam zažíva. "Žijeme tu jednoducho, v nezariadenom dome v dedine, periem v rukách, chodím s miestnymi ženami pre vodu, večer so synom na ryby... a medzi úlohami a prácou sa stihneme hodinku aj počvachtať,“ opísala na Facebooku svoje aktivity v skromných podmienkach jej obydlia. Práce sa ale vôbec nebojí, potrebuje sa nejako uživiť a popritom sa dostať z finančných strát. Tie utrpela s jej cestovkou behom vlaňajška kvôli stopnutiu zájazdov z dôvodu pandémie do destinácií, kam zvyčajne berie svojich zákazníkov. Ďalšou ranou boli zrušené koncerty. Maldivy sa však napokon pre turistov otvorili a ona sa tejto príležitosti, pochopiteľne, okamžite chopila. U Doroty ale platí známe "bez práce nie sú koláče". "Ešte nie sme zďaleka ani na nule z koronovej straty, ale makáme na tom a najväčšia radosť je, keď vidím tých, čo sem prídu, ako sa tešia. Vtedy to má zmysel," hovorí s vďačnosťou muzikantka.

Pozrite si nádheru, v ktorej Dorota aktuálne žije:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dorota Nvotová (@nvotovadorota)

Najskôr ale musela doma získať peniaze aspoň na cestu, nemalá sumu dala dokopy aj vďaka predaju piesní či domčeku v Bratislave. Našťastie sa jej všetko, čo bolo treba na vycestovanie so synčekom, podarilo vybaviť a ona mohla vyraziť za šťastím. Filipovi sa v novom domove taktiež veľmi páči. Spolu s mamou odkrýva taje čarovného ostrova. Na jednom z videí, ktoré okrem fotiek Dorota zverejnila na sociálnej sieti, vidieť ako sa vybrali na dobrodružnú prechádzku, pri ktorej naďabili aj na domorodcov. "Možno vám napadne, že na to nemáte, ale budete prekvapení, cenovo to nie je až tak strašné. Ja osobne, keby som musela predať televíziu aj auto, tak by mi to za to stálo, aby som nemusela byť mesiac s malým zavrená doma," láka Dorota váhavcov na rozprávkové ostrovy. Koho presvedčila, nemal by s odchodom veľmi dlho otáľať. Nič netrvá večne, možno aj Maldivy svoje brány opäť zavrú. V každom prípade, treba dodržať pandemické opatrenia, PCR testy na cestu tam aj späť, a doma dodržať karanténu podľa nariadenia.

Detstvo počas korony. Ďakujem bohu za svoju pracu ktoru som nemohla takner rok vykonavat a teraz mozem, za Vas vsetkych...

Uverejnil používateľ Dorota Nvotova Streda 24. februára 2021

Súvisiace články

Najčítanejšie