Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jojkárka Orviská šokuje! Keď začala rodiť, zamierila pokojne do kúpeľne, aby tam spravila TOTO!
Zdielať na

Jojkárka Orviská šokuje! Keď začala rodiť, zamierila pokojne do kúpeľne, aby tam spravila TOTO!

Archívna reportáž

Presne pred mesiacom sa stala moderátorka jojkárskej relácie Topstar, 37-ročná Alexandra Orviská po druhýkrát mamou. K 14-ročnej dcérke Viktórii, ktorú má s bubeníkom Martinom Valihorom, pribudol synček Jonatan. Jeho otcom je hokejista Jaroslav Janus. Po vyše dvoch mesiacoch v New Yorku sa Saša vrátila domov, do Bratislavy, aby si vnúčika užili aj jeho starí rodičia.

Saša Orviská je živel - bezprostredná, divoká, veselá a vášnivá azda pri všetko, do čoho sa pustí. A má ešte jednu vlastnosť - len tak ju niečo nerozhádže a z malicherností si ťažkú hlavu nerobí. No predsa len pôrod je trošku iná vec, na ten sa dôkladne pripravila - opäť sa vybrala priviesť aj svoje druhé dieťa na svet v New Yorku.

To, prečo sa rozhodla zveriť do rúk lekárom za veľkou mlákou má hneď niekoľko dôvodov. Nepochybne mať americký pas je slušná výhoda, a Saša ju zabezpečila obom deťom. Ďalší dôvod, hoci menej podstatný, je ten, že Alexandra "Veľké jablko" skutočne miluje a považuje ho za svoj druhý domov. No úplne najdôležitejší bod pre voľbe, kde bude rodiť, je prístup zdravotníckeho personálu.

Saša bola viac či menej aktívna počas celého tehotenstva, aj preto sa udržala v skvelej forme:

​Saša sa netají tým, že so zdravotníctvom na Slovensku nemá práve najlepšie skúsenosti. "Diametrálne rozdielny prístup. Radosť, že prichádza na svet nový človek je cítiť v každom momente, nie tragédia, pocit, že niekoho obťažujete, že musíte porodiť v ich pôrodnici. Tam dávajú mamičkám absolútnu podporu," rozplývala sa Saša nad prístupom v USA, ktorý u nás z nejakého dôvodu stále nie je samozrejmosť. Prezradila aj to, že ho ci bol cisársky rez plánovaný, Jonatan sa predsa len vypýtal na svet o niečo skôr a tak okúsila aj 4 hodiny kontrakcií.

​A práve v súvislosti so spontánnym spustením pôrodu Saša poriadne prekvapila informáciou, čo išla spraviť ako prvé. "Keď to na mňa prišlo, najskôr som si vyfúkala vlasy. Prisahám, lebo som bola totálne nepripravená a potom som nimi štyri hodiny hádzala pri kontrakciách," napísala v instastories s kopou smajlíkov.  Pridala aj dôkaz - stojí v kúpeľni a vyvalení Martin Valihora a ich dcéra Viki ju nakrúcajú, keď sa Saša napokon opýta, či jej "ofina môže byť". Aj to je ukážka toho, aká "pohoďáčka" Saša je, keď by iní panikárili, ona zachovala chladnú hlavu. Tento prístup je nepochybne aj za tým, ako v pohode zvládla rekonvalescenciu po cisárskom reze, keď už na tretí deň tancovala. Jednoducho, pozitívny prístup.

Súvisiace články

Najčítanejšie