Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nemilosrdného kata z reality šou dostal do kolien verdikt lekára! Jeho život sa musí zmeniť!
Zdielať na

Nemilosrdného kata z reality šou dostal do kolien verdikt lekára! Jeho život sa musí zmeniť!

Niet pochýb, že popri korone je ešte mnoho iných diagnóz, ktoré trápia ľudí na celom svete. Azda najvačším strašiakom sú civilizačné ochorenia, ktoré sú častokrát výsledkom hektického životného štýlu, stresu, zlej životosprávy či nedostatu pohybu. Neraz človeka zastaví až vážny zdravotný problém, ktorým telo signalzuje, že treba spomaliť a oddýchnuť si. Podobný ortieľ si vypočul aj slávny šéfkuchár, známy nielen kulinárskym nadaním, ostrovtipom, ale aj svojou výbušnou povahou.

Slávny britský šéfkuchár a podnikateľ v oblasti gastronómie, 55-ročný Gordon Ramsay, známy z realityšou Pekelná kuchyňa, dostal od lekárov radu, ktorá je zároveň varovaním. Podľa informácií denníka The Sun sa hviezdny kuchár a zároveň fitness nadšenec rozhodol spomaliť a upokojiť svoj hektický život po tom, čo mu diagnostikovali nepríjemné ochorenie kĺbov, ktoré zasiahlo jeho koleno.

Gordon je okrem skvelého citu pre varenie známy svojou záľubou v behu, bickylovaniu a fitness, ktorým venuje hneď po rodine najvačší podiel svojho volľného času. Avšak iba nedávno sa mu pri behu stala menšia nehoda, ktorá ho doviedla až do rúk lekárov. Po páde pri behu si zranil koleno a musel podstúpiť okamžitú operáciu menisku, pri ktorej mu lekári zistili, že mu koleno napadla artritída, teda zápalové ochorenie, ktoré postihuje najmä kĺby. "Práve som sa po dvoch týždňoch zbavil barlí. Podstúpil som operáciu menisku, vybehol som si kopec v Richmond Parku a asi som to prepálil. Bolo to fakt bolestivé," pribilžuje v rozhovore Gordon čo predchádzalo zraneniu.

Gordon je síce prísny otec, no zároveň na svojich päť detí nedá dopustiť, 19-ročnú Matildu dokonca predstavil počas varenia v šou Jamesa Cordena:

Hviezdny šéfkuchár okamžite putoval na pohotovosť, kde mu urobili röntgen kolena. Práve toto vyšetrenie odhalilo, že zdanlivo silný a zdravý chlap ako Gordon má vážny zdravotný problém. Lekári ho vystríhali, aby okamžite poľavil, a to nielen v športe, ale aj pracovne. "Lekár mi povedal, že nasledujúcich 30 rokov by som mal odkráčať ešte aspoň jeden a pol milióna krokov, takže mám spomaliť," tvrdí Gordon, ktorý sa okrem záľub a práci venuje svojej početnej rodinke. S manželkou Tanou majú totiž dovedna až päť detí, z toho najmladší Oscar nemá ešte ani dva roky.

Gordon sa snaží ostať aktívny aj kvôli jeho deťom, najmä najmladšiemu Oscarovi:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gordon Ramsay (@gordongram)

Gordon je napriek pandémii celkom pracovne vyťažený človek, avšak jeho práca za tie roky celkom zmenila charakter. Namiesto zvŕtania sa pri hrncoch nakrúca televízny kvíz na britskej stanici BBC s názvom Gordon Ramsay's Bank Balance, kde súťažiaci môžu v prípade správnej a rýchlej odpovede na rôzne otázky vyhrať až 100-tisíc libier. Zdravie je však Gordonovi prednejšie, a to najmä kvôli jeho piatim deťom. "Je tu isté varovanie, keďže môj otec zomrel v 53 rokoch na infarkt a ja ich nemôžem len tak nechať bezradných. Monentálne mám z myšlienky na spomalenie celkom strach, ale viem, že v istej fáze to budem musieť urobiť," zdieľal svoje pocity známy nervák, no zároveň mimoriadne vtipný človek na záver rozhovoru.

​Aj keď sa artritída mnohým vačšinou spája s dôchodcovským vekom, nie je tomu vždy tak. Toto zápalové ochorenie kĺbov, ktoré sa prejavuje opuchmi, stuhnutosťou a ťažkosťami s pohybom sa nevyhýba ani mladším ročníkom a dokonca ani deťom. V najzávažnejších prípadoch končí až operáciou a výmenou poškodeného kĺbu za umelé. Aj keď za ochorením stojí veľakrát vek a genetické predpoklady, prevenciou môže byť rozmanitá a zdravá strava, dobrá životospráva a dostatok minerálov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie