Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
TOTO by sa nestalo, ak by Karel Gott žil! V nájomnej zmluve má Dominika od majiteľa bytu otrasnú podmienku!
Zdielať na

TOTO by sa nestalo, ak by Karel Gott žil! V nájomnej zmluve má Dominika od majiteľa bytu otrasnú podmienku!

Archívna reportáž

Kým Karel Gott žil, nikto si nedovolil voči jeho najstaršej dcére to, čo sa deje teraz. Verejné ohováranie, zosmiešňovanie a dokonca, zdá sa, aj istá forma vydierania. Hoci rozhodne svojím životom nepatrí Dominika Gottová medzi vzory, predsa len si nezaslúži byť takto ponižovaná.

Dominika Gottová nikdy nesiahla ani na približnú úroveň, akú dosiahol jej otec. Dievčina žijúca s mamou v jednoduchých pomeroch si veľmi nelámala hlavu ani so štúdiami, ani s víziou do budúcnosti. Napokon, bola dcéra československé "boha", tak načo sa trápiť, keď nemusí. To ale bolo poriadne krátkozraké správanie.

Už počas života Karla Gotta Dominika viackrát dokázala, že má problém so svojím životom. Žiaľ, riešila ho najmä alkoholom a tabletkami, nakoľko oporu nenašla ani u manžela Tima Tolkkiho, naopak. Fínsky hudobník ju sťahoval so sebou, čo jeho svokor niesol veľmi ťažko.

Dominika si významne privyrobila aj spoluprácou na knihe o jej otcovi:

​Karel sa však snažil dcére celý život pomáhať, až do momentu, keď sa rozhodol, že ju nezahrnie do dedičstva jeho mnoho miliónového majetku. Dominika dostala vyplatenú síce pomerne slušnú sumu, no stále len smiešny zlomok z toho, na čo by mala nárok, ak by súhlas s "vydedením" nepodpísala. Peniaze veľmi rýchlo prehajdákala a tak teraz zažíva na vlastnej koži finančné problémy. Po spore s kamarátkou Šárkou Rezkovou sa od nej pred takmer rokom odsťahovala a prenajala si garsónku.

​Dominika je však už dlhšiu dobu bez práce a tak sa zrejme musí poriadne obracať, aby mala aspoň na nájom. Azda aj preto chcela z Česka odísť a vybavovala v Helsinkách sociálny byt. Ako sa totiž ukázalo, majiteľ garsónky jej tiež nepreukázal veľkú úctu, píše portál expres.cz. V zmluve je odsek, ktorý sa totiž bežne nevidí a je zrejmé, že ide o nátlak práve pre to, že Dominika je verejne známa osoba. "Ja, ako nájomca, som si v súvislosti s nájomnou zmluvou vedomá, že ak sa ocitnem v omeškaní s úhradou nájomného či inýchj platieb podľa odstavca 4.2 a 4.3 nájomnej zmluvy o viac ako 30 dní, môže to prenajímateľ podľa svojho uváženia ... zverejniť vopred neurčenému okruhu adresátov prostredníctvom tlače, elektronickej pošty, internetu či iných hromadne informačných prostriedkov," stojí v zmluve, ktorú Dominika podpísala. Takúto formulku zrejme obvykle nikto v zmluve nemá a niet pochýb, že ani Dominika nebola nadšená, no zrejme inú možnosť nemala. Zamyslieť by sa iste mal aj človek, ktorý také niečo ponižujúce do zmluvy napíše.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie