Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Posledná cesta Andyho Hryca. Jeho dcéra Wanda pozýva ľudí rozlúčiť sa s ním
Zdielať na

Posledná cesta Andyho Hryca. Jeho dcéra Wanda pozýva ľudí rozlúčiť sa s ním

Archívna reportáž

Posledný januárový deň, poslednú nedeľu, vydýchol v noci o 03:13 naposledy skvelý slovenský herec Andrej Hryc vo veku 71 rokov. Posledných deväť mesiacov svojho života strávil tvrdým bojom so zákerným súperom. Žiaľ, akútna anémia napokon premohla jeho chorobou poznačený organizmus.

O skone milovaného otca informovala v nedeľu nadránom jeho dcéra Wanda Adamik Hrycová, známa producentka a bývalá riaditeľka divadla Nová Scéna. Otca nesmierne milovala a bola to práve ona, kto burcoval celé Slovensko k pomoci, keď Andy potreboval krv na nespočetné transfúzie. Vtedy sa jej podarilo, čo bolo potrebné, napriek tvrdému lockdownu.

Wanda nikdy neprestala bojovať a dúfať, že jej otcovi sa podarí akýsi zázrak a v boji s ťažkou chorobou, ktorej podľahol aj Karel Gott, zvíťazí. Sám herec bol skeptickejší, no bral svoj stav vecne, hoci nepochybne aj on veril, že sa mu podarí stráviť s milovanou rodinou ešte čo najviac času.

Hoci hral Andy najmä záporné postavy, bol vo svojej podstate zabávač:

​Niet pochýb, že zo sveta odchádzal zmierený s osudom, v blízkosti svojich milovaných, držiac za ruku drahú dcéru Wandu. Azda aj pre tento moment si dobrovoľne zvolil, že nechce ísť do nemocnice a zomrieť opustený, ako sa to, žiaľ, aktuálne deje v stovkách a tisícoch ďalších smutných prípadov. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wanda Adamik Hrycova (@wandahrycova)

Aj posledné rozlúčky a pohreby vyzerajú úplne inak, ako pred pandémiou a počet prítomných trúchliacich je výrazne obmedzený. Napriek tomu Wanda v príspevku ľudí pozvala, aby sa s jej otcom prišli naposledy rozlúčiť. "Rozlúčka s mojím tatinkom bude v utorok 16. 2. 2021 o 13:15 hod v bratislavskom krematóriu. Neviem, aké budú platiť protipandemické opatrenia v ten deň, ale ak to bude možné, radi vás tam uvidíme. Ak sa vám to nepodarí, budem vďačná, ak si na neho vtedy aspoň spomeniete a zapálite mu na jeho poslednej ceste sviečku," napísala s vďakou dojímavé slová trúchliaca dcéra. Hoci to opatrenia ani v utorok s najväčšou pravdepodobnosťou neumožnia, je vysoká pravdepodobnosť, že mnoho ľudí príde aspoň z diaľky naposledy pozdraviť tohto skvelého herca.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie