Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Odišiel jedinečný King. Po mnohých zdravotných problémoch bol poslednou kvapkou covid-19
Zdielať na

Odišiel jedinečný King. Po mnohých zdravotných problémoch bol poslednou kvapkou covid-19

Archívna reportáž

Úmrtí na covid-19 neustále pribúda, celosvetovo si choroba vyžiadala už vyše dva milióny životov. Pomaly si to už ľudia ani nevšímajú, pokiaľ nejde o ich blízkych, alebo neprekvapí meno známej osobnosti. V sobotu sa k nim pridala už legendárka hviezda v oblasti médií, slávny Larry King. Pred desiatimi rokmi sa zastavil aj na Slovensku, vtedy s ním nakrútila veľmi vtipnú scénku aj Adela Banášová. Napriek svojmu veku dokázal vždy pohotovo a vtipne zareagovať.

Syn moderátorskej legendy, Chance King, dnes potvrdil skon svojho otca Larryho Kinga vo veku 87 rokov. Hoci nešpecifikoval príčinu jeho úmrtia, ako informovala CNN, od 2. januára bol hospitalizovaný v Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles s chorobou covid-19. 

Nevedno prečo bol opätovne hospitalizovaný, je možné, že covid-19 bol poslednou kvapkou medzi jeho diagnózami ako cukrovka, vážne problémy so srdcom po prekonaní niekoľkých infarktov a v roku 2017 diagnostikovanou rakovinu pľúc. Určite ho tiež psychicky poznmenalo nedávne úmrtie jeho dvoch detí v priebehu troch týždňov. Dcéra Chaia King zomrela na rakovinu pľúc a syn Andy King na infarkt.

​Napriek všetkým zdravotným problémom ešte v septembri roku 2017 tvrdil, že nemá v úmysle ísť do dôchodku a očakáva, že svoje programy bude moderovať, až kým nezomrie. Vždy sníval o práci v rádiu, s moderovaním začal vďaka šťastnej náhode 1. mája 1957 a nedokázal s ním prestať ani na veľmi staré kolená. Nikdy sa na rozhovory nepripravoval, viedol ich vtipným a nekonfrontačným štýlom. Behom svoje kariéry vyspovedal vyše 50-tisíc známych osobností zo sveta politiky, športu, filmu, ale aj vedeckej obce. V júni 1985 začala televízna stanica CNN vysielať program Larry King Live, vďaka ktorému sa definitívne zapísal medzi najslávnejších a najlepších moderátorov na svete.

Poslednú fotku pridal Larry na sociálnu sieť pred 3 mesiacmi:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Larry King (@larrykingnow)

Larry King je ale umelecké meno moderátora, jeho vlastné meno je Lawrence Harvey Ziegler. Narodil sa v Brooklyne v roku 1933 v židovskej rodine emigrantov pôvodom z Bieloruska. Žil veľmi búrlivým spôsobom života, stihol sa osemkrát oženiť a jeho partnerky mu porodili šesť detí. "Ohľadom mnohých otázok k mojim manželstvám a rozvodom. Raz som sa spýtal Stephena Hawkinga, najchytrejšieho človeka na svete, čomu nerozumie. A on mi odpovedal - ženám. Keď im nedokáže rozumieť najchytrejší človek na svete, čo očakávate od mňa?" vtipne poznamenal na svoju obranu. Nedokázal sa ale ubrániť útoku zákernému neviditeľnému vírusu. Ten zrejme rozhodol, že ďalšie rozhovory nezabuduteľný Larry už nikdy viac neuskutoční.

Súvisiace články

Najčítanejšie