Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zaočkovať sa už dala aj herecká legenda! Hláškou z jeho filmu pritom všetkých pobavil!
Zdielať na

Zaočkovať sa už dala aj herecká legenda! Hláškou z jeho filmu pritom všetkých pobavil!

Archívna reportáž

Vo svete začalo prebiehať hromadné očkovanie proti covidu-19, do propagácie ktorého sa pripojilo aj množstvo celebrít. Na vlastnom príklade chcú dokázať váhajúcej verejnosti, že vakcína je bezpečná. U nás nechtiac očkovanie spropagovala Dominika Cibulková, v Česku zámerne napríklad Jiřina Bohdalová. V Los Angeles sa dalo zaočkovať už viacero známych hollywoodskych hercov, najnovšie aj Arnold Schwarzenegger (73), bývalý guvernér štátu Kalifornia.

Terminátor využil pri svojom očkovaní možnosť nazývanú drive thru, takže nemusel pri očkovaní vôbec vystúpiť zo svojho auta. Očkovanie týmto spôsobom prebieha na veľkom losangelskom štadióne baseballového tímu Dodgers. Arnold Schwarzenegger je pre svoj vek a zdravotný stav, keď len prednedávnom podstúpil operáciu srdca, na vakcináciu, pochopiteľne, opravnený.

Herec sa hneď pochválil s týmto svojim činom na sociálnej sieti. "Práve som dostal svoju vakcínu a odporučil by som ju každému a všetkým," uviedol známy svalovec v správe, aby povzbudil aj ostatných. "Dnes to bol dobrý deň. Nikdy som nebol šťastnejší, že som čakal vo fronte. Pokiaľ máte nárok na očkovanie, pripojte sa ku mne a prihláste sa, aby ste dostali vakcínu. Nasledujte ma, ak chcete žiť!“ vyzval s patričným nadsadením verejnosť.

Arnold v októbri vydesil fanúšikom náhlou operáciou srdca:

​Práve posledná veta jeho fanúšikov nesmierne pobavila. Všetci znalí slávnej série o takmer neporaziteľnom robotovi ihneď spoznali, že ide o nesmrteľnú vetu z filmu v anglickém origináli "Come with me, if you want to live". Ako vo filme, tak aj v skutočnosti cíti Arnold Schwarzenegger, ako bývalý guvernér štátu Kalifornia, ešte stále zodpovednosť voči tejto krajine a jeho občanom. Sám patrí vo svojom veku do rizikovej skupiny obyvateľov, preto od začiatku pandémie vyzýval ľudí, aby dbali na dodržiavanie odporúčaných hygienických predpisov na ochranu zdravia pred nebezpečným vírusom. Na sociálnu sieť dal video, ktoré by sa mohlo považovať aj za inštruktáž, ako postupovať pri očkovaní. Na videu bolo vidieť, že ako on, tak aj zdravotníčky, ktoré ho očkovali, mali na svojich tvárach ochranné masky, tie mali navyše aj štít a rukavice, aby sa riziko nákazy znížilo na minimum.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Populárny herec sa vo videu, kde nakrútil sám seba pri očkovaní, zároveň aj snažil, aby túto podľa neho dôležitú udalosť trochu odľahčil. Preto v ňom použil viacero svojich slávnych filmových hlášok. S typickým dôrazom v hlase akoby precedil cez zuby potom, keď dostal injekciu: "Odložte tú ihlu, hneď," čo mala byť parafráza na "Put that cookie down, now!“, známa z vianočnej komédie Rolničky, kam sa pozrieš. Nakoľko nezdieľajú všetci jeho nadšenie pre vakcínu, iste verí, že aspoň nerozhodných presvedčí.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie