Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Skvelá česká herečka už nevníma svet! Slávna dcéra jej zabezpečila aspoň očkovanie proti koronavírusu
Zdielať na

Skvelá česká herečka už nevníma svet! Slávna dcéra jej zabezpečila aspoň očkovanie proti koronavírusu

Zdroj: youtube/printscreen

Populárna česká herečka sa už dlhší čas musí pasovať s trpkým osudom jej matky, taktiež známej herečky Jany Brejchovej. Tá je už dlhé roky pripútaná na nemocničné lôžko a svoje okolie už nevníma. Kvôli pandémii a opatreniam s ňou súvisiacimi nemôže vážne chorú herečku navštíviť ani jej najbližšia rodina. Svoje 81. narodeniny tak oslávi za múrmi nemocnici so službukonajúcim zdravotníckym personálom.

Herečka Tereza Brodská (52), dcéra Jany Brejchovej a Vlastimila Brodského, sa rozhodla spoza múrov nemocnice urobiť pri príležitosti matkiných 81. narodenín pre svoju mamu aspoň jedinú vec. V časoch pandémie jej podľa herečky pomôže včasné očkovanie ochrániť jej beztak krehké zdravie, píše portál Expres.cz.

Slávna predstaviteľka Alžbety Pomoranskej z legendárneho českého muzikálu Noc na Karlštejne je kvôli vážnej diagnóze, odumieraniu bielej hmoty mozgovej, odkázaná na pomoc profesionálneho zdravotníckeho personálu. Jana Brejchová ostala v bezútešnom stave po tom, ako pred siedmymi rokmi skolabovala. Nájsť ju mala takmer bez známok života jej dcéra Tereza, ktorá je dnes už tragickým osudom matky zmierená. "Snažím sa to brať pragmaticky, som realista. Viem, ako to je, a že s tým nič neurobím. A viem, že v tom nie som sama. Iba ma mrzí, že nemôžem mame ani zablahoželať," smutne konštatuje herečka z obľúbeného českého seriálu Slunečná, ale aj z mnohých filmov, napríklad z poslednej časti legendárnych "básnikov".

Vypočujte legendárnu pieseň Lásko má ja stuňu v podaní jedinečnej Jany Brejchovej:

Brodská v mene mamy súhlasila s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. "Mamička sa už nemôže sama rozhodovať, musela som to za ňu rozhodnúť ja sama s pani primárkou. Už má za sebou prvú dávku a čaká na druhú," prezradila Tereza, ktorá je vraj už zmierená s tým, že sa so svojou mamou už nikdy nebude môcť porozprávať či zasmiať na vtipnej historke. "Mama už len leží a iba pozerá. Nevníma už okolitý svet. Má neurologický nález na mozgu, a na to neexistujú žiadne lieky. Nikdy sa to nezlepší, môže sa to už iba zhoršiť," dodáva smutne, no napriek tomu, že je pre ňu ťažké vidieť v tomto stave vlastnú mamu, vie, že na svete je mnoho ľudí s podobný osudom. Tereza si už raz prešla trpkou skúsenosťou, keď jej otec, herec Vlastimil Brodský, spáchal ako 82-ročný samovraždu.

Tereza si na lásku a najkrajšie časy manželstva svojich rodičov Jany Brejchovej a Vlastimila Brodského zaspomínala prostredníctvom fotografie zo súkromného archívu:

"Musíme to tak brať, že taký je život," hovorí so smútkom herečka, ktorá sa podľa svojich slov nechá sama zaočkovať, hneď ako bude pre ňu vakcína k dispozícii. Ako sama hovorí, svoj názor nechce nikomu vnucovať, avšak kvôli maminej diagnóze sa v lekárskom prostredí pohybuje už dlho a o vakcíne sa rozprávala s odborníkmi aj s kapacitami v odbore. "Naozaj som to podrobne študovala. Tá vakcína nemá nijaké horšie následky ako iné vakcíny. Skrátila sa iba administratíva, preto bola tak rýchlo hotová, inak by to bol veľmi zdĺhavý proces," vysvetľuje svoje dôvody Tereza, ktorá sa sama nevie dočkať uvoľnenia opatrení. S kamarátkami hneď plánuje zájsť na dobré víno či chutné jedlo do obľúbenej reštaurácie. Prísne opatrenia však dovtedy plánuje dodržiavať a dúfa, že to tak vníma väčšina ľudí doma i vo svete.

Súvisiace články

Najčítanejšie