Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lea má len 2,5 mesiaca a Monika Beňová je už späť v pracovnom nasadení! No TOTO ju veľmi trápi!
Zdielať na

Lea má len 2,5 mesiaca a Monika Beňová je už späť v pracovnom nasadení! No TOTO ju veľmi trápi!

Archívna reportáž

Monika Beňová sa stala 1. novembra po druhýkrát mamou. Dcérka Lea má dva a pol mesiaca a má sa k svetu, no ešte stále je veľmi maličká, aby od nej mama odišla do plného pracovného nasadenia. Europoslankyni však prišla veľmi vhod súčasná situácia. Kúsok dobrého na covidovej mizérii totiž našla v možnosti plniť si povinnosti vyplývajúce z jej funkcie v online forme.

Skupine ľudí, ktorí dokážu naplno vykonávať prácu aj v rámci tzv. home office, teda z domu, už takmer rok trvajúca pandémia do značnej miery vyhovuje. Mnohí zamestnávatelia dokonca zistili, že nemusia prenajímať až toľko kancelárskych priestorov a predsa práca zamestnancom aj z domu odsýpa. Práca europoslanca je ale predsa len iná káva. Do značnej miery flexibilná pracovná doba, navyše za kráľovskú plácu. Ani 52-ročná Monika Beňová sa rozhodne nesťažuje.

Beňová nastúpila začiatkom jesene na materskú dovolenku, no napriek tomu jednak stále sleduje dianie u nás, aj v Európskej únii, no navyše predsa len musí do istej miery aj pracovať. Okrem poslaneckej má totiž aj vyššiu funkciu, z ktorej jej vyplývajú povinnosti. 

Monika Beňová si materstvo naplno užíva:

​V utorok po prvýkrát od pôrodu predsedala "svojmu" výboru na boj proti harasmentu. Dialo sa to v domácej idylke, s Leuškou spiacou v kočíku. Žiaľ, nebol to až také ideálne, ako si predstavovala. Posťažovala sa na zdravotný problém, ktorý u nej prepukol ako naschvál práve teraz. "Včera som dostala po rokoch jačmeň. Na pravé oko. Skoro nič nevidím," opísala Monika trápenie, ktoré je už na prvý pohľad aj zjavné. Ako to už býva, v komentároch sa dočkala množstva dobrých rád, napríklad aj osvedčené materské mlieko, ako ľudový "liek na všetko" - v tomto prípade použité ako kvapky do očí, ale napríklad aj kyslé mlieko použité ako obklad.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Beňová si vyliala srdce aj čo sa týka nosenia rúška, keď sa jej zjavne veľmi dotklo upodozrievanie so zámerného nenosenia rúška, pričom ako tvrdí, od začiatku je to presne naopak. Sama nosenie rúška propaguje a považuje za prospešné. Veľmi ju nahnevalo upodozrievanie z ignorácie jeho nosenia, a ako vysvetlila, išlo len o pár sekúnd počas lúčenia a jeho zložením prejavila zdvorilosť. No faktom ostáva, že ideálne by v tejto situácii nemalo rúško z tváre zmiznúť vôbec.

Súvisiace články

Najčítanejšie