Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bohdalová reaguje na nepekné ohováranie! Je za tým jej ťažká minulosť!
Zdielať na

Bohdalová reaguje na nepekné ohováranie! Je za tým jej ťažká minulosť!

Archívna reportáž

O obľúbenej českej herečke Jiřine Bohdalovej, ktorá by mala v tomto roku osláviť krásnych 90 rokov, sa toho už napísalo naozaj veľa. Človek by si mohol myslieť, že nič z jej doterajšieho života už nemôže prekvapiť. A predsa len na staré kolená prezradila niečo, čo doposiaľ držala v tajnosti. Týkalo sa to totiž veľmi citlivej témy z jej mladosti v rámci najbližšej rodiny a poznamenalo ju to na celý jej ďalší život.

K otvoreniu citlivej témy prinútili Jiřinu Bohdalovú šíriace sa reči o jej lakomstve, ktoré sa je rozhodne nepáčia. V rozhovore pre denník iDNES.cz sa posťažovala: "O mne sa okrem iného traduje, že som lakomá alebo niečo také. Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že to nie je pravda. Ja len neviem byť rozhadzovačná, práve preto, že som vzišla skutočne z najchudobnejších pomerov".

K tejto prekvapujúcej informácii Bohdalová porozprávala podrobnejšie, ako sa to prejavovalo. "U nás doma nepripadalo do úvahy zjesť niečo zo špajze a nespýtať sa. Pretože maminka mala jedlo presne rozpočítané, mäso mala len na nedeľu, a vždy mi pripomínala, že ušetriť môžeš len na 'hube'. Nehľadiac na to, čo sa stalo, keď som mala dvadsaťdva," zaspomínala herečka na ťažkú dobu v 50. rokoch, keď komunisti odsúdili jej otca na 15 rokov na väzenie vo Valdiciach. Odsúdili ho za ukrývanie ministra exilovej vlády Beneša.

Jiřinka je neuveriteľne vitálna a mladistvá, sleduje všetky trendy:

​Vo svojom rozprávaní o minulosti Bohdalová pokračovala v opisovaní faktov, pre mnohých až neuveriteľných. "Mala som dvanásťročnú sestru, mamičku, ktorá sa zrútila, a ja som bola jediná, kto mohol tú rodinu živiť. A to som bola na škole. A ešte v inom stave. Takže som sa k tomu musela nejako postaviť, zapisovala som si každý päťdesiatnik. A na tej hube som pre nich ušetrila, dala som im, ale sama som jedla strašne. A od tej doby mám v hlave zakódované, že musím myslieť neustále ,na potom’. Preto som musela mať stále nachystané ,na potom’. A to sa s vami vlečie celý život," s bolesťou priznala herečka, teraz obklopená blahobytom.

​Na reči okolo jej lakomstve je preto Bohdalová pochopiteľne veľmi citlivá. "Toto si osobne beriem, pretože to je vyložená nepravda. Keď o mne napíšu, že mám multimilióny, tak to sa zasmejem. Ale toto je nepríjemné. Zvlášť, keď sa to opakuje, pretože tomu potom môžu ľudia uveriť," vysvetlila Jiřina Bohdalová, prečo sa rozhodla vyjsť von s pravdou o pohnutom osude a skromných pomeroch rodiny. Svojich jubilejných 90 rokov sa zrejme chce dožiť s čistým štítom. Našťastie má herečka toľkých skalných priaznivcov, že žiadne reči ju v ich očiach nedokážu pošpiniť. A na ostatných sa môže kľudne vo svojich rokoch povzniesť.

Súvisiace články

Najčítanejšie