Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nepríjemný verdikt súdu: Herečka Hana Gregorová musí zaplatiť poriadne mastnú sumu!
Zdielať na

Nepríjemný verdikt súdu: Herečka Hana Gregorová musí zaplatiť poriadne mastnú sumu!

Archívna reportáž

Pre herečku Hanu Gregorovú (68) zrejme nebudú tieto Vianoce tak radostné a hojné ako doteraz. Určite jej nepridalo na dobrej nálade rozhodnutie v rámci rozhodcovského konania, že musí do troch dní zaplatiť vysokú sumu Divadlu Radka Brzobohatého. Spôsobila mu ujmu tým, že sama prevádzkovala po predaji divadla vlastný kultúrny stánok s názvom Divadélko Radka Brzobohatého. Tým mala porušiť zmluvu a poškodiť novú majiteľku. Rozhodnutie nemá odkladný účinok. Hana Gregorová sa s tým ale nechce zmieriť.

Vdova po obľúbenom českom hercovi, slovenská herečka Hana Gregorová,  založila divadlo pod jeho menom, no pred časom sa ho rozhodla predať za 5 miliónov českých korún. Zanedlho ale založila nové divadlo s takmer totožným názvom, rozdiel bol len v zdrobnenine. To sa, pochopiteľne, nepáčilo novej majiteľke pôvodného divadla, a preto sa rozhodla obrátiť na súd.

"Podľa nás sa protistrana dopustila nekalej súťaže a v tom nám rozhodca vlastne pritakal. Klienti, ktorí si objednávali predstavenie, z jednania druhej strany nadobudli dojem, že si kupujú vystúpenie Divadla Radka Brzobohatého, teda nás. Bola na tom vlastne postavená aj ich propagácia,“ zdôvodnila nová majiteľka divadla Romana Goščíková, prečo sa rozhodla súdiť za svoje práva.

Pozrite si, čo si myslí Gregorová o bulváre:

​Podľa nálezu rozhodcu konania sa teraz má Gregorová vyhnúť takému označeniu spoločnosti, ktorý by ktokoľvek mohol akokoľvek zamieňať s Divadlom Radka Brzobohatého. Zároveň rozhodca prikázal spoločnosti Gregorovej verejne sa ospravedlniť v dvoch významných denníkoch a zaplatiť odškodnenie v stanovenej výške. "Mali sme obchodnú zmluvu o kúpe divadla, ktorej súčasťou bola rozhodcovská doložka. Som za to rada, pretože súdy sa môžu ťahať dlhé roky. Aj rozhodcovské konanie trvalo dva roky, čo vôbec nebýva obvyklé,“ teší sa Goščíková z konečného verdiktu.

​Novej majiteľke Divadla Radka Brzobohatého sa tiež nepáčilo, že bola vystavená ohováraniu, čo vyjadrila slovami: "Okrem toho som sa dopočula o opakovanom ohováraní. Od chvíle, čo som divadlo kúpila, sa rôzni ľudia mali dozvedať, že krachujeme. Pripadalo mi zvláštne, že som za divadlo zaplatila toľko miliónov a potom som sa dočkala takého jednania". Právnička Gregorovej pre Super.cz uviedla, že každý z účastníkov bol čiastočne úspešný. Goščíková vraj žiadala od Gregorovej až trikrát vyššiu čiastku ako jej uznali. Aj tak sa bude vdova súdiť ďalej zrejme s argumentom, že má nárok na to, ako bude s menom svojho manžela nakladať.

Súvisiace články

Najčítanejšie