Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slávna česká Popoluška v ohrození! Šafránková už ani nevychádza z domu!
Zdielať na

Slávna česká Popoluška v ohrození! Šafránková už ani nevychádza z domu!

Archívne video

Blíži sa čas Vianoc a s nimi aj neodmysliteľné pozeranie rozprávok na televízii. Aj keďväčšinu už poznajú všetci takmer naspamäť, opäť si bez váhania príbehy zopakujú. Snáď najviac opakovaní má aj medzinárodne úspešná česká filmová verzia rozprávky o Popoluške, Tři oříšky pro Popelku, kde hlavnú hrdinku stvárnila krehká kráska, herečka Libuška Šafránková, pod taktovkou réžiséra Václava Vorlíčka.

Libuše Šafránková (67) bola v istom období jednou z najobsadzovanejších českých herečiek. Jej nežná krása bola skutočne jedinečná a azda niet človeka, ktorému by sa nepáčila. Poslednú dobu však herečku v nových hereckých úlohách nevidíme, ba neukazuje sa veľmi ani na verejnosti. Iste, aj roky zohrali svoju rolu, no absenciu vo filmoch herečky Libušky Šafránkovej možno pripísať najmä jej vážnej nádorovej chorobe, kvôli ktorej jej museli odobrať aj časť pľúc. 

Obzvlášť v tejto dobe, keď hrozí nákaza novým nebezpečným koronavírusom, nechce Šafránková nič riskovať, a preto takmer nevychádza z domu. Našťastie, nie je sama, má po boku starostlivého manžela, známeho šarmantného českého herca so slovenskými koreňmi, Josefa Abrháma (81). Aj s priateľmi sa Libuška kontaktuje radšej po telefóne, ako osobne. Jedna z jej priateliek je herečka Eva Hrušková (68), ďalšia filmová Popoluška a manželka herca Jana Přeučila.

Pozrite si pôvodnú upútavku na rozprávku z roku 1973:

Takmer vždy optimizmom naladená Hrušková sa zverila eXtra.cz ako vníma súčasnosť slávnej priateľky. "Libuška má neuveriteľnú oporu v Josefu Abrhámovi, ale pozor, to je vzájomné! Je to ľudsky nádherná dvojica. Ja sa priatelím s Libuškou, Honzík má zase Pepu a Pepa má jeho,“ vtipne popísala aj vzájomné vzťahy hereckých dvojíc. "Občas si voláme. Libuška je tiež kvôli covidu veľmi riziková, takže sa teraz neschádzame. Naše rozhovory sú ale vždy strašne príjemné. Hovoríme si veľa vecí, mám ju naozaj strašne rada a myslím, že je to vzájomné," nadchýna sa Hrušková.

Eva Hrušková vôbec nežiarli na slávnejšiu Popolušku v podaní Libušky, ktorú ona tiež hrala vo filme štyri roky pred ňou v inej verzii. "Sú to oba dva krásne filmy. Mám ich rovnako rada,“ dodala s tým, že sa priateľsky o ich Popoluškách veľakrát bavili. "Libuška je absolútne čistá duša, anjel na zemi,“ obdivuje priateľku. "Ľudia jej to, našťastie, vracajú. Pýtala som sa jej, prečo si myslí, že ju ľudia majú tak radi. Povedala: ‚Asi preto, že ja sama ich mám tiež rada, a to sa človeku vracia.‘ A to je svätá pravda. Tak to funguje,“ ukončila Hrušková svoje rozprávanie. Libuška teraz podporu priaznivcov naozaj potrebuje, jej blízki, ale aj fanúšikovia veria, že sa pred koronavírusom úspešne ochráni.

Súvisiace články

Najčítanejšie