Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Z českej legendy bezdomovec?! Žobrajúc na námestí spôsobil škandál!
Zdielať na

Z českej legendy bezdomovec?! Žobrajúc na námestí spôsobil škandál!

Archívna reportáž

Kto sa nedávno prechádzal po pražskom Václaváku v okamihu, keď sa tam nachádzala skupinka ľudí okolo bezdomovca, mohol ostať v pomykove. Medzi prihliadajúcimi výkonom ošumelého gitaristu sa totiž objavili známe tváre českého filmu a všetko nakrúcali na kameru. To sa však nepozdával jednému okoloidúcemu, ktorý skupinke celkom zavaril. Napokon sa však všetko vysvetlilo, išlo o nakrúcanie nového videoklipu českej legendy.

Netradičného nakrúcania videoklipu lídra kapely Olympic, 78-ročného Petra Jandu, sa zúčastnila aj herečka Jiřina Bohdalová (89), ktorá „bezdomovcovi“ dokonca hodila päťtisícovku českých korún. Po dôkladnejšom obzretí bolo možno zazrieť aj ďalšie hviezdy, ako napríklad herca Martina Dejdara (55) s gitarou v rukách a zdalo sa, že sa partia dobre zabáva. Až pokým jeden z aktívnych okoloidúcich nakrúcanie nenahlásil príslušným orgánom a na miesto dorazilo policajné auto.

​Rýchlo sa ale všetko vysvetlilo. „Mali sme príslušné povolenia,“ upokojil situáciu bezdomovec zo skupinky, z ktorého sa vykľul na nepoznanie zamaskovaný muzikant Petr Janda (78). Celú akciu zorganizoval a vymyslel aj scénku k novému klipu piesne Nemám páru, ktorej je autor a zároveň interpret. A aby dodal scénke na atraktivite, pozval na výrobu aj populárnych hercov, svojich priateľov. Jiřinka Bohdalová je dokonca kmotrou jeho dcérky Anežky (11). 

Pripomeňte si jeden z mnohých hitov kapely Olympic s názvom Slzy tvý mámy:

Keď vystúpila na námestí z auta Jiřinka, pozdravila žoviálne lídra kapely Olympic slovami: „Ahoj, rodina.“ Už prítomný Martin Dejdar na pľaci pripomínal s gitarou postavu Bejbyho z filmu Šakalí léta, ktorú kedysi stvárnil a rád si opäť na gitare zahral. Všetko mal Janda veľmi dobre premyslené až do detailov. Nakrúcanie však veľmi znepríjemňovala zima, ktorá všetkých hnala, aby scénku zahrali čo najrýchlejšie a bez opakovania, tešiac sa do tepla svojich domovov. 

Martin Dejdar zavesil na sociálnu sieť veselé fotky z nakrúcania klipu, ktorého sa zúčastnilo mnoho zvučných mien českého šoubiznisu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Dejdar (@martin.dejdar)

Hlavný aktér bol s výsledkom nakrúcania spokojný, potešila ho najmä prítomnosť Bohdalovej, ktorá prišla napriek nepríjemnému počasiu. "Bol som rád, že do toho Jiřina išla. Dbal som na to, aby som ju nevystavil žiadnemu nebezpečenstvu," zdôveril sa Aha! hudobník. "Poslal som pre ňu auto a to ju potom tiež hneď odviezlo, aby sa jej nič nestalo," dodal, že sa o kmotričku skutočne postaral. Všetci účastníci nakrúcania sa nakoniec zhodli, že sa vďaka rockerovi konečne zišli a mohli si osobne popriať pekné a pokojné sviatky. Janda zatiaľ kvôli covidu nevie, či ich ako zvyčajne bude tráviť s rodinou vo svojom penzióne na Morave.„Je to čudná doba," povzdychol si na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie