Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bolestné posledné slová Štefana Kožku († 66) chorého na covid: Ak sa mi nerozpadnú pľúca, vidíme sa!
Zdielať na

Bolestné posledné slová Štefana Kožku († 66) chorého na covid: Ak sa mi nerozpadnú pľúca, vidíme sa!

Zdroj: Instagram/SK

Herec Štefan Kožka zomrel na následky covidu-19, ako je už zrejmé aj z videa zverejneného portálom Topky.sk, ktoré nakrútil len krátko pred smrťou. Nie je jasné, či jeho stav zhoršili aj dlhodobé problémy so srdcom, no samotná choroba na neho doľahla obzvlášť tvrdo. Jeho posledné slová skutočne lámu srdce.

V pondelok večer obletela Slovensko smutná správa. Svet navždy opustil skvelý herec Štefan Kožka, dlhoročný člen súboru Novej Scény, hviezda z takých legendárnych filmov a seriálov ako Tisíročná včela, Štúrovci či Alžbetin Dvor. Kým krátko po zistení o jeho úmrtí sa o covide len špekulovalo, nakoľko bolo známe, že mal pozitívny test na koronavírus, diagnózu napokon potvrdil vo videu zverejnenom na portáli Topky.sk on sám. 

Video, ktoré nakrútil zrejme len krátko pred smrťou, je v mnohých ohľadoch mementom pre všetkých, ktorí chorobu popierajú či zľahčujú. Zrejme aj preto sa rozhodol Kožka svoje svedectvo zvečniť.

Pozrite si bolestné video s odkazom Štefana Kožku:

"Za posledné 4 dni som zažil toľko bolesti, že som mal chuť to všetko skončiť. Prosil som Pána Boha a všetkých svätých, nech ma už konečne zoberú z tohto sveta. Vykašľali sa na mňa, asi so mnou majú ešte iné zámery," hovorí len prerývane s dlhými pauzami zjavne absolútne vyčerpaný herec. Žiaľ, jeho mrazivá prosba napokon vyslyšaná bola. 

​Kožka vo videu netají hnev na ľudí, ktorí pre nákupy nedbajú križovať aj celé Slovensko. Nabáda všetkých, aby sa dali testovať, a aby to vyžadovali aj od svojich blízkych predtým, ako sa stretnú. "Ľudia, berte to s úplnou vážnosťou, neviem, čo už mám povedať, prosím vás o to," apeloval na verejnosť. "Dúfajme, že sa stretneme vo štvrtok na testoch, ak to moje pľúca vydržia, Posledné dni som toho naspal veľmi málo, len od kašľa do kašľa, občas prerušene krátkym spánkom, ktorý skončí tým, že človek začne zase kašľať. Ak sa mi nerozpadnú pľúca, tak sa vidíme. Nepoľavujme, prosím," povedal Štefan Kožka a so slzami v očiach video ukončil. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie