Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šokujúca správa! Zomrel herec Štefan Kožka († 66)!
Zdielať na

Šokujúca správa! Zomrel herec Štefan Kožka († 66)!

Archívna reportáž

V pondelok večer sa začala šíriť smutná správa. Zdroj z blízkeho okolia herca potvrdil portálu Topstar, že známy slovenský herec Štefan Kožka zomrel. Podľa všetkého zohral úlohu covid-19.

Fanúšikov slovenskej filmovej a telvíznej tvorby zastihla v pondelok večer smutná správa. Štefan Kožka, známy charakterový herec, známy z desiatok filmov a mnohých seriálov, vrátane jojkárskeho seriálu Pod povrchom, podľa predbežných informácií zomrel vo veku 66 rokov.

Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe, no herec mal mať dlhodobé problémy so srdcom a, žiaľ, mal potvrdený pozitívny test na koronavírus. Či spolu tieto dve komplikácie súvisia ako príčina úmrtia zatiaľ ešte nie je známe. 

Štefan Kožka sa narodil 11. augusta 1954 v Trenčíne. Už ako dieťa inklinoval k herectvu, v čom ho rodičia podporovali a ako školák začal navštevovať hudobno-dramatický súbor. Po ukončení štúdia na VŠMU začal svoju hereckú kariéru v Divadel pre deti a mládež v Trnave, odkiaľ po vyše 10 rokoch prešiel do Poetického súboru v Bratislave a neskôr sa stala jeho domovskou platformou Nová Scéna. Práve s týmto divadlom je spätý azda najužšie, nielen ako herec, ale aj ako režisér, keď bol súčasťou desiatok skvelých inscenácií.

Prvú filmovú rolu dostal v roku 1975 vo filme Tetované časom. Zahral si po boku hviezd ako Vlado Müller, Josef Abrahám, Jiří Tříska či Elo Romančík. Nasledovala stovka ďalších úloh, vrátane takých skvostov našej kinematografie, ako Tisícročná včela, Alžbetin dvor, Jaškov sen, či rozprávok Nebojsa alebo Mikola a Mikolko. Desiatky rolí stvárnil aj v seriáloch, kde žiaril do posledných dní. Kožkovou manželkou bola herečka Zuzana Skopálová, ich rozchod bol ale pomerne búrlivý. Herec vtedy čelil obvineniu z napadnutia nožom nielen manželky, ale aj jej dcéry. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie