Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Krutá diagnóza! Po zahmlievaní o zdravotných problémoch priznal český spevák RAKOVINU!
Zdielať na
Hudba

Krutá diagnóza! Po zahmlievaní o zdravotných problémoch priznal český spevák RAKOVINU!

Archívna reportáž

Toto vyzerá na skutočne veľmi, veľmi zlý rok. Mizerný je azda pre všetkých, no fakt krutý je v prípade českého pesničkára, už azda aj s prívlastkom legenda folku, 73-ročného Františka Nedvěda. Od zlyhávania srdca a náročnú operáciu na jar, cez zlé vzťahy s bratom, až po vážne problémy s hlasivkami a teraz ešte horšiu diagnózu.

Prednedávnom obľúbený český folkový spevák František Nedvěd (73) priznal svoje problémy s hlasivkami, ale niečo zatajil. Až teraz sa rozhodol, že predsa len prizná ešte oveľa závažnejšiu skutočnosť. A tou je krutá diagnóza - rakovina. Asi nikto nedokáže takúto správu prijať bez emócií zo strachu z nej. Spočiatku ani tento ostrieľaný spevák nemal odvahu podeliť sa s osobnými pocitmi. Teraz sa ale rozhodol vyjsť s pravdou von s obdivuhodným odhodlaním.

V rozhovore počas ranného vysielania Rádia Impuls sa rozhodol povedať pravdu o skutočnej diagnóze svojich hlasiviek, no dodal, že navzdory pokročilému veku verí v svoje vyzdravenie. „Pustím to do sveta, nech to všetci vedia. Som v liečení na chemoterapii, takže čakám, či sa to napraví, alebo nie,“ prezradil hudobník aká je realita a jeho momentálna situácia. Nechce v domácom úkryte podľahnúť strachu z diagnózy. „Náladu mám dobrú, ničomu nepodlieham, len sa liečim. Verím, že budúci rok bude lepší, než ten tohtoročný,“ vyjadril nahlas vieru, že sa dočká ešte aj toho dobrého, čo život ponúka.

František Nedvěd sa ukázal aj v jojkárskej šou Inkognito:

​Ťažkú diagnózu Nedvědovi diagnostikovali krátko pred oficiálnym oznámením WHO o pandémii v spojení s novým nebezpečným typom koronavírusu. "Akonáhle mi to objavili, tak mi zakázali spievať. Beriem to ako znamenie, že keď nemôžem spievať ja, tak nesmie nikto,“ vníma po svojom svetovú hrozbu hudobník, ktorý kvôli svojej chorobe trpí taktiež hlasovou indispozíciou a obrnou hlasiviek. "Očakávam, že akonáhle sa opatrenia uvoľnia, tak sa mi hlas vylieči a budem môcť pokračovať vo svojej práci,“ dodáva s úsmevom, pevnou vierou a odhodlaním ďalej pokračovať v živote.

​Na konci roka ale musí Nedvěd s ohľadom na svoju diagnózu ešte odpočívať a zbierať energiu, aby sa zbavil nebezpečnej choroby. Upresnil, že 28. decembra ide do nemocnice na tretiu terapiu, takže bude musieť byť v pokoji. "Ale budem mať okolo seba rodinu, milované deti, milovaných vnúčikov, manželku, takže si to prežijem podľa svojho," naznačil scenár sviatkov. Snáď sa mu jeho predstava vyplní navzdory všetkým stále prísnejším opatreniam na zamedzenie vzájomného kontaktu ľudí počas Vianoc i Silvestra, vrátane najbližších.

Súvisiace články

Najčítanejšie