Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Leoš Mareš sľub neporuší! Prekonal rekord a dá za to vyše milión na charitu!
Zdielať na

Leoš Mareš sľub neporuší! Prekonal rekord a dá za to vyše milión na charitu!

Archívna reportáž

Český moderátor a spevák Leoš Mareš patrí medzi najväčšie hviezdy nielen doma, tisíce fanúšikov má aj na Slovensku. Jeho charizma a zmysel pre humor z neho spravili šoubiznisovú celebritu, akej sa len málokto môže rovnať - minimálne medzi kolegami moderátormi. No rozhodne nikto sa mu nevyrovná na sociálnej sieti, tam práve prekonal rekord.

V rámci Česka aj Slovenska je 44-ročný Leoš Mareš prvý, kto získal milión sledovateľov na Instagrame. Okrem neho prekonal toto číslo už len brankár Petr Čech, ten sa ale fanúšikom prihovára v angličtine a vďaka dlhoročnému pôsobeniu v klube Chelsea Londýn ho pozná celý športový svet, píše portál Forbes.cz. Leoš má príspevky výlučne v češtine a jeho hviezda je obmedzená len na jeho rodný, český a slovenský priestor.

Mareš dokázal vo finále pokoriť aj nášho GoGomana, teda youtubera Daniela Štraucha, na ktorého dlho strácal, no napokon pokoril miliónovú hranicu ako prvý, hoci Daniel to dokázal zakrátko po ňom. A rovnako aj česká kresliarka Silvie Mahdal, ktorá ale narodziel od nich oslovuje medzinárodné publikum.

Leoš si svoje milióny užíva naplno:

​Marešovi sa podarilo pokoriť milión uplynulý víkend. "Obchodne je to pre mňa ďalší level. Je to status, podobne, ako keď sa niekto dostane do miliardárskeho rebríčka," teší sa Leoš. Pravdou je, že miliardára z neho Instagram asi neurobí, no multimilionára rozhodne áno, to sa už aj podarilo. Aktuálne, keď zamrzli toky hlavných príjmov moderátora, teda moderovanie súkromných akcií, sa stal Instatgram jeho hlavným zdrojom príjmu. Už nemá tak veľa rôznych menších kampaní, odkedy v roku 2018 radikálne zdvihol sadzby. Jednorazová spolupráca v podobe dvoch fotiek a dvoch sérií v instastories vyjde firmu na zhruba 400 tisíc českých korún, teda asi 15 tisíc eur.

Leoš zverejnil aj pohľad na zostatok na účte zriadenom zjavne špeciálne na charitu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Leoš Mareš (@leosmares)

Dlhodobo má aktuálne dohodnuté len dve veľké spolupráce a tam už ide o veľké milióny. Mareš je biznisman a preto dobre vie, že živiť Instagram častými príspevkami, aj informáciami zo súkromia, sa mu oplatí. Za minulý rok, keď však ale naplno fungoval aj ako moderátor, bol jeho ročný obrat zhruba 90 miliónov korún, teda asi 3,5 milióna eur. Je zrejmé, že si môže dovoliť dobročinnosť, ktorou ale na naše pomery vyráža dych.

​Dávnejšie dal prísľub, že za každého sledovateľa dá korunu na charitu. Pripočítava pritom aj sledovateľov svojej manželky Moniky. Aktuálne to znamená zhruba 1,5 milióna z jeho účtu na charitu. "Je to super, samozrejme, tradíciu dodržím. Aj keď budem musieť na Dobrodeň začať šetriť ako na dane," hovorí so smiechom moderátor. Ďalšiu métu už nemá, so svetovými hviezdami sa rovnať nemôže a Ronaldova štvrťmiliarda followerov je tvrdý oriešok aj pre iné megahviezdy. Leoš sa môže pokúsiť aspoň o jedno - byť neustále prvý v rámci našich bratských krajín.

Súvisiace články

Najčítanejšie