Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Konečne dobrá správa pre kráľovskú rodinu! Alžbete II. pribudne ďalšie pravnúčatko!
Zdielať na

Konečne dobrá správa pre kráľovskú rodinu! Alžbete II. pribudne ďalšie pravnúčatko!

Archívna reportáž

Britská kráľovná Alžbeta II. má po sérií smutných udalostí konečne dôvod na radosť. Manžel jej obľúbenej najstaršej vnučky Zary, dcéry jej jedinej dcéry Anny, oznámil, že čakajú tretie dieťa. A nie je to jediné pravnúča kráľovnej, ktoré by malo prísť na svet na budúci rok.

Korona-nekorona, budúci rok bude v britskej kráľovskej rodine o poznanie veselšie, ako tento, píše portál Dail Mail. Okrem princeznej Zary totiž privedie na svet bábätko aj ďalšia vnučka kráľovnej Alžbety II. Ešte v septembri oznámila Eugénia, dcéra Alžbetinho syna Andrewa, že je očakávaní svojho prvého dieťaťa. Na obe bábätká sa iste teší aj princ Charles, Eugéniin aj Zarin strýko. Pre Zaru je aj krstným otcom a bol to práve on, kto jej vybral toto v kráľovskej rodine neobvyklé meno.

Zara Tindall (39) nie je typická členka kráľovskej rodiny. Je veľmi športovo založená, jazdila závodne na koňoch za Britániu aj na medzinárodnej úrovni. Získala niekoľko medailí na rôznych svetových šampionátoch a zúčastnila sa aj olympiády v roku 2008. Za manžela si zobrala v roku 2011 rovnako športovca, Mike Tindalla (42), bývalého hráča rugby. Obaja si nepotrpia na formality a snažia sa žiť, pokiaľ možno, ako normálna rodina. Kráľovské tituly nepoužívajú, rovnako ako jej mama, dcéra kráľovnej.

Kráľovná sa dočká vo svojich 95 rokoch hneď dvoch pravnúčat:

​Manželia Tindallovci majú už dve dcéry. Staršiu Miu, narodenú roku 2014 a mladšiu Lenu, narodenú v roku 2018. Pri oboch pôrodoch bol prítomný aj otec dcér, Mike. „Bol to vydarený týždeň, boli sme na ultrazvuku - tretí Tindall je na ceste,“ vtipne oznámil príchod tretieho dieťaťa. „Mám doma dve dievčatá, teraz by som chcel chlapca. Moju lásku má zaručenú, či už to bude dievča, alebo chlapec.., ale prosím, nech je to chlapec!“ so smiechom upresnil hore sympatický otecko. S manželkou už vraj hľadali aj meno a zavtipkoval, že to bude Covi alebo Covina.

Manželia Tindallovci:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mike Tindall (@mike_tindall12)

Podobne, ako manželka princa Harryho v lete tohto roku, aj Zara ešte v roku 2016 potratila druhé dieťa a zakrátko aj ďalšie. Bolo to pre ňu veľmi bolestné. Len mesiac pred potratom oznámila verejne, že je v očakávaní. Hovorca po jej potrate vyhlásil: "Je veľmi smutné, že Zara a Mike Tindall stratili svoje dieťa. V týchto ťažkých časoch žiadame všetkých, aby rešpektovali ich súkromie." To, že túto tak súkromnú smutnú udalosť museli verejne oznámiť, bolo pre nešťastnú Zaru to najhoršie, ako prezradila v rozhovore pre Sunday Times: "Musíte prejsť obdobím, keď o tom nehovoríte, pretože je to príliš kruté, ale rovnako ako u všetkého, čas je skvelý liečiteľ." Manžel jej bol veľkou oporou a obaja veria, že teraz bude všetko v poriadku.

Súvisiace články

Najčítanejšie