Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozmaznané kráľovské detičky? Ani náhodou, TAKTO vyzerá tvrdý režim detí Kate a Williama!
Zdielať na

Rozmaznané kráľovské detičky? Ani náhodou, TAKTO vyzerá tvrdý režim detí Kate a Williama!

Archívna reportáž

Britská kráľovská rodina je bohatá nielen čo sa týka majetku, ale aj ich ratolestí, ktoré im dopriali obaja princovia. Na prvý pohľad majú všetko, na čo si len pomyslia, ale v skutočnosti ich často zväzujú prísne pravidlá. Nie je tomu inak ani v rodine samotného korunného princa Williama. Spolu s manželkou Kate vychovávajú tri rozkošné deti. Podľa toho ako často sa spolu s nimi zúčastňujú na rôznych spoločenských podujatiach, vidno, že im veľmi záleží na tom, aby už odmalička vnímali realitu života a učili sa pritom patrične správať. Občas to celkom nevyjde, ako napríklad keď malá Charlotte vyplazila jazyk na novinárov.

Menej vidno, čo sa deje pri hrách detí za bránami kráľovského sídla. Princ William i Harry spomínajú na dobrodružstvá na hrade Balmoral, kde pravidelne trávili leto s babičkou, kráľovnou Alžbetou II. Má tam totiž svoje letné sídlo. V mladosti nemala veľa času venovať sa výchove svojich štyroch detí popri svojich mnohých kráľovských povinnostiach. Bola vraj dosť rezervovaná, ako aj jej manžel, čo pomerne ťažko znášal najmä najstarší syn, princ Charles. Voči vnúčatám je vraj už srdečnejšia. Majú ju však v úcte, pravidlá musia dodržiavať.

Od útleho veku sa všetky kráľovské deti učia jazdiť na koni, poľovať i rybárčiť. Okolie hradu Balmoral je na to všetko ako stvorené. Mužskú časť potomstva zasväcujú postupne do vojenského umenia. Samozrejmosťou je výučba cudzích jazykov. Vraj by mali zvládať najmenej štyri. Princ Charles venuje veľkú pozornosť ekológii, k čomu viedol aj svojich dvoch synov. Princ William pokračuje v tejto tradícií. Nedávno rodinu princa navštívil v Kensingtonskom paláci slávny britský prírodovedec, sir David Attenborough a všetky tri deti vedeli, na čo sa ho majú pýtať. 

Kráľovná Alžbeta II. svoje vnúčatá miluje, veď napokon jedno z nich v budúcnosti prevezme opraty vládnutia. Preto ich napriek bohatstvu a sláve vychovávajú prísne a vedú k skromnosti:

​Deti princa Williama majú veľmi prísnu uniformovanú španielsku vychovávateľku Máriu. O 19. hodine majú večierku, dovtedy s nimi robí rôzne aktivity najmä na záhrade, bez ohľadu na počasie, ako napríklad i výcvik psov. Kate a William nedávno spolu s deťmi predstavila na foto a videu veľmi zaujímavo špeciálne navrhnutú záhradu s rôznymi zákutiami s prírodnými prvkami na  hranie.

William a Kate svoje deti vedú k poznaniu a vzdelaniu už od útleho veku:

Počítačové hry alebo televízia nepatria takmer vôbec do programu kráľovských detí. Dokonca vraj nemôžu hrať ani stolové hry, v ktorých ide o moc alebo peniaze. O to viac času venujú športovým hrám a rôznym koníčkom. Vychovávateľka Mária činnosť detí hodnotí nálepkami a nesmú jej vraj odporovať. Obe staršie deti už chodia do súkromnej elitnej školy. Tam platia tiež jasné pravidlá, ktoré musia dodržiavať bez ohľadu na ich postavenie. Školskú výučbu môžu vynechať len v odôvodnenom prípade. Osud ich určil na vykonávanie vyšších cieľov, a preto sú na nich kladené aj vyššie nároky, no je takmer isté, že takmer žiadne dieťa by s nimi asi dobrovoľne meniť nechcelo.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie